Kjelsås med rike tradisjoner

Av Knut Hovland

Kampen mot serielederne ble spilt hjemme på Grefsen stadion, og Kjelsås kunne ha tatt ledelsen allerede etter 11 minutter. Da skulle de hatt straffe, men den ble de snytt for. I stedet var det Follo som tok over, og det endte til slutt med 2–0 til laget fra Ski. Østlandets Blad skrev i sitt referat at Kjelsås var det beste laget i andre omgang, og seieren til Follo var nok litt heldig.

Kjelsås, som nå trenes av Eivind Kampen, var i mange år kjent for å spille en ekstrem Drillo-fotball hvor langpasningene florerte. Det viste seg å være effektivt i mange sammenhenger, og på slutten av 90-tallet spilte Kjelsås kvalifiseringskamper om opprykk til den øverste divisjonen. Men det ble bare med nesten, og nå er klubben der den stort sett har holdt til. I hele 34 år har Kjelsås ikke vært lavere enn 2. divisjon.

Tapet for Follo 18. mai ble oppsummert slik på klubbens hjemmeside:

«Vi er med på notene gjennom hele kampen, men det ville seg ikke i dag. Follo fikk scoringer på gode tidspunkter og hadde marginene på sin side. Det kjennetegner topplag. Det er ingen tvil om at dette er et bunnsolid lag, men gledelig er det at vi ikke er langt unna. Selv om vi tidvis spiller bra, vet vi at gutta også har enda mer å gå på. Det lover godt for resten av sesongen.»

I fjor tapte MFK 3–0 for Kjelsås på Grefsen stadion i april, mens det ble 1–1 og poengdeling i kampen på Melløs i juli. Det var for øvrig den første kampen Arne Erlandsen ledet Moss i, og resten av historien husker vi mossinger med glede.

Nå ligger Moss på andre plass på tabellen med 12 poeng etter fem kamper, mens Kjelsås ligger på femte med 9 poeng. Før tapet for Follo vant de hele 5–0 over Drøbak- Frogn på Seiersten stadion. Det andre tapet for Kjelsås i år kom mot Eidsvold Turn, der endte det med 3–1 til Eidsvold.

Alt tyder på at det blir en meget jevn og spennende kamp på Melløs lørdag. Skal det bli tre nye poeng til MFK, er det bare å mobilisere for fullt igjen. Follo har fem strake seire i serien og er også videre i cupen – her er det bare å stå på for fullt!


Kjelsås tapte 2-0 for Follo forrige helg, men spilte jevnt med serielederne i store deler av kampen.
(Foto: fotball.kjelsaas.no)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design