Juniorlaget tok full pott

SERIEKAMP, 14. runde.

Junior Elite: Kolbotn – Moss 0-4  (0-1) 
Sted: Sofiemyr stadion
Dato: 26.06.2008
Kl: 20.15

Målscorere:
0-1, Vegard Edelsten
0-2, Martin Holmen
0-3, Martin Holmen
0-4, Mats Lindqvist

Moss stilte med følgende elleve:
Øyvind Svendsen, Mats Kaxrud, Bjørn E. Dørre, Jacob Mjelde (K), Ali Ahmed, Martin Reinholdtsen, Mats Lindqvist, Mats Stolinski, Martin Holmen, Vegard Edelsten, Alexander Bachke

Benyttede reserver:
Minh Duy Bui, Henrik Bakkerud, Tobias Stendsrud, Mathias Undhjem, Tuncay og Bruno


 

Moss FK vant sin siste kamp før ferien, og vant 0-4 over Kolbotn på Sofiemyr stadion torsdag kveld.

Dette ble aldri en fartsfylt og velspilt kamp, men en kamp preget av mange tunge mossebein som hungret etter en velfortjent ferie.


Dette er fra kampen på Melløs kunstgressbane mellom Moss – Kolbotn tidligere
denne sesongen
.
Arkivfoto: Alvin Holm


Den siste perioden har det vært stor belasting på spillerne med mange kamper i både interkretsserien og i 3. divisjon, men guttene bet tennene sammen og kjempet seg til en komfortabel seier torsdag. Pga. karantener og spillere borte måtte enkelte spille på noe uvante posisjoner, men de mestret det på en god måte.

Kristian Bjerke og Krister Wemberg var bortreist på landslagssamling, Jørgen Skifterud og Marius Henriksen var borte og ikke helt klare fra skadeopphold. I tillegg manglet vi Øystein Jacobsen og kaptein Anders Hegglund pga karantene. Dette viser at vi har en bred og god stall som det bor mye god fotball i.

 

Første omgang er preget av lavt tempo og Kolbotninnbyttere som måtte hente baller rundt omkring. Kampen er jevnspilt de første 15 minuttene, men etter det tar vi over. Det går ca 20 minutter før første ball ligger bak Kolbotnkeeperen, men målet blir uforstående avblåst for offside.

 

Det tar likevel ikke mer en fem minutter til før vi tar ledelsen. Etter et godt innlegg fra Alexander Bachke blir det mye klabb og babb i Kolbotnboksen, og det ender med at Mats Stolinski stupheader ballen mot mål. Her får Vegard Edelsten endret retning på ballen med kneet, og det står 0-1 til Moss. Vegard Edelsten begynner for alvor å finne formen, og han har den gode egenskapen med alltid å stå riktig i forhold til der ballen ramler ned. Før vi går i ledelsen har Kolbotn en av sine to farlige sjanser i kampen, men junior-KM keeper Øyvind Svendsen redder mesterlig ved å slå headingen fra 7 meter i tverrliggeren og over.

 

Ut over i omgangen skaper vi flere farligheter, og ved større presisjon hadde vi punktert kampen. Det var litt tamt over hele linja i denne kampen. Det var tydelig at både Moss og Kolbotn ventet på ferie, og både spill og tempo bar preg av dette. Omgangen ebber ut med 0-1.


Dette er fra kampen på Melløs kunstgressbane mellom Moss – Kolbotn tidligere
denne sesongen
.
Arkivfoto: Alvin Holm

 

Andre omgang starter som den første med lavt tempo og feriepreget fotball, likevel føler vi at Moss har full kontroll på kampen. Kolbotn klarer aldri å spille seg frem til farligheter, slik at bakre rekke har en relativt rolig dag på “jobben”. En spiller som ikke var klar for ferie enda var landlagsutatte Martin Holmen. Etter ca ti minutter av andre omgang kombinerer Mats Kaxrud, Martin Holmen og Mats Stolinski bra, og det ender med at Stolinski skyter i stolpen. Ikke lenge etter er det flotte kombinasjoner som gjør at Martin Holmen kommer alende med keeper og setter den trygt i mål.

 

Martin Holmen får også æren av å sette inn 0-3 etter ca 25 minutter spilt. Han får ballen etter en dødball som blir klarert av Kolbotn på utsiden av boksen. Her drar han av tre Kolbotn-spillere før han forserer inn i boksen. Her drar han av tre nye Kolbotnspillere før han kontant skyter ballen utagbart i nettet. En meget flott scoring av Martin!

 

På 0-3 får vi Mats Kaxrud utvist pga to gule kort, hvor det gule kortet han fikk i første omgang er svært diskutabelt. Det andre gule kortet er det ingen ting å si noe på.

 

0-4 er det første-års junior Mats Lindqvist fra Rygge som setter inn. Han forsatte med det fine spillet fra seieren over Sprint/Jeløy i tredje divisjon og scoret i sin andre kamp på rad. Meget gøy å se unge Lindqvist sin prestasjonskurve om dagen, og han tar nye steg på trening hver eneste dag.

 

Etter 0-4 skjer det ikke så mye mer, og dommeren blåser av kampen.

 

Guttene har etter denne kampen to ukers velfortjent ferie. Mange tunge bein og hoder trenger å hvile og tenke på noe annet enn fotball en stund. De har prestert er god vårsesong og vi tar ferie på en 5. plass på tabellen med to poeng opp til andre plass og 11 poeng opp til første plass hvor suverene FC Lyn ligger.

 

Etter to ukers ferie starter oppkjøringen til årets Skaw Cup i Skagen, hvor vi møter Strindheim, FK Haugesund, Svendborg (dk) og Carlstad United (swe) i innledende runde.

 

Vil også gratulere Martin Holmen og Alexander Bachke med uttak på G-17 landslaget , og samtidig ønske Kristian Bjerke og Krister Wemberg fortsatt lykke til på den pågående landslagssamlingen. 

 

God ferie!

Mvh

Jonne og Lars

 


 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design