Juniorlaget kjempet seg til tre nye poeng

Junior interkrets, serierunde

Moss jr – Kongsvinger jr 4-2 (2-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 28.09.2006

Seier etter litt unødvendig spenning

Vi tok en fortjent 4-2 seier over Kongsvinger etter scoringer av Truls (2), Gjestrumbakken og Hansi. Etter en god start og 2-0 etter 20 minutter gjorde vi det unødvendig spennende i 2.omg med å gi bortelaget ”lillefingeren” og utlikning til 2-2. Men god moral, stor løpskapasitet og viljen til å gå seirende av banene ga oss tilslutt en fortjent 4-2 seier.

Som nevnt startet vi kampen friskt med bra balltempo og hurtige kombinasjoner. Etter ca.10 minutter kom vår første mulighet da Truls fulgte opp en ball og rundet keeper, men vinkelen ble for liten og ballen rullet ut på motsatt side av målet. Bare minutter senere startet Markus angrepet med et av sine velkjente oppspill. Den presise ballen fant Hansi som utfordret direkte og stakk en millimeter pasning til Truls som stakk perfekt mellom midtstopperen og satte ballen rolig bak keeper. 5 minutter senere tok en meget god Henriksen sakene i egne hender og avanserte i mellomrommet før han dro til fra 20 meter. Som den notoriske måltyven Truls er gikk skuddet via foten hans og utmanøvrerte keeper. Der fikk vi igjen for å ta ansvar å avslutte i god posisjon – og da kan jo alt skje 😉 I denne perioden av kampen styrte vi det meste og Gjestrum var nære ved å øke ledelsen etter et herlig kombinasjonspill med Henriksen, men avslutningen strøk ligge utenfor. Så etterfølger en uforståelig tam periode for oss.

Riktignok føler vi at lista for frispark blir lagt vel lavt og vårt aggressive defensiv blir ”belønnet” med oppstykket spill og dødballer imot på egen halvdel. Når vi i tillegg ikke skaper nok bevegelse til å holde balltempo og blir for omstendig i valgene inviteres KIL inn i kampen. Tilslutt medfører dette til et straffespark etter corner der det er vanskelig å se hva som skjer, men dommeren dømmer straffe for holding – 2-1. De siste 10 minuttene av omgangen justerer vi oss bedre og er mer med igjen.

Til 2.omgang ønsker vi å holde stor fokus på defensiv trygghet, men den ”illusjonen” brister allerede etter 10 minutter når vi opptrer passivt og kommunikasjonsvikt gir KIL 2-2 i en situasjon som virker å være under kontroll. Lang omgang igjen og 2-0 er blitt utliknet til 2-2. Det kommende kvarteret blir vi presset bakpå av et KIL som øyner poeng mot et lag som de har fått ut av balanse. Perioden byr ikke på mange sjanser og fortoner seg mer som en stillingskrig. Men vår aggressivitet defensivt har ebbet ut som et resultat av at spillere føler seg usikre på den lave lista for frispark som er blitt lagt. Gradvis justerer vi oss til å bare være kompakte og forbedre duellspillet og iver på andreball. Midtveis i omgangen drar Hansen i gang et angrep og forserer helt opp på 16-meteren. Avslutningen før en fin dupp, men treffer oversiden av tverrliggeren. Kvarteret før slutt slår dagens ”debutant”, Jakob Mjelde en perfekt corner som Gjestrum stusser pent bak keeper…og vi er tilbake i ledelsen. Moro å se guttespiller Mjelde ta utfordringen på strak arm å gå inn å spille back med stor ro og høy pasningsprosent. Herfra og inn ønsker vi full konsentrasjon i innvolveringer på egen halvdel. Allikevel lager vi to farlige situasjoner etter å feilberegne ballbanen. Den første gir KIL et farlig frispark midt foran vårt mål på 17-meter. Frisparket skrur på utsiden av nettveggen (!). Den neste gir en åpen avslutning mot Eikum som er våken og gjør seg stor og forhindrer scoring i mot. Som en konsekvens blir undertegnede meget irritert på våre spilleres opptreden i forkant av slike situasjoner og sender ut en skyllebøtte. Dommeren misoppfatter situasjonen og viser undertegnede bort fra banen da han trodde det var han som det var siktet til. Etter kampen løste dommeren situasjon meget bra etter og blitt konfrontert av ass.dommer og beklaget at bortvisningen var feil. Godt å se at dommere gir rom for å kunne innrømme slike misforståelser. De siste minuttene av kampen kjørte KIL mange spillere frem. Gledelig viser våre spillere evne til å lese kampbildet å justere opp eget nivå nå, og spillerne opptrådte profesjonelt med å klarere bort farlige situasjoner. Dette ga oss store kontringsrom og 4-2 kom etter en perfekt overgang der Gjestrum frispilte Hansi med 30 meter alene med keeper. Hansi satte kontant den velkjente ”spikeren”. Vi kunne fort fått 5-2, men dessverre var Erik litt for upresis i en dobbeltmulighet etter et strålende nedtak og cross fra Hansi.

Periodevis mye bra å ta med videre fra denne kampen. Vi viser at vi er meget bra når vi holder stort balltempo og er på tærne for å kunne spille på få touch med stor bevegelse. Bekymringsverdig at vi ikke makter å være like mye på tærne på defensiven i vitale faser av kampen – dette må vi nå kunne tilegne oss. Gledelig å registrere at spillerne er oppe på nivå på aggressivitet og duellkraft selv om vi ble straffet veldig hardt av kamplederen i dag. Uansett mener jeg dette er viktig og et nivå vi må ligge på hvis vi skal klare å forberede hverandre på et 1.divisjonsnivå som er neste mål for mange av våre håpefulle spillere. Dessverre ble 3 spillere rammet av kort som gir karantene til neste kamp mot Stabæk, men med mange lovende guttespillere som Mjelde og Thømt kommer vi til å bite godt fra oss der også – en fin mulighet for disse å forberede seg på juniorspill.

”Seven!!!”

Hilsen,

Joakim Mensen

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design