Juniorkællane har blitt et topplag!

SERIEKAMP, 13. runde.

Junior Elite: Follo – Moss  0-2 (0-1) 
Sted: Ski stadion
Dato: 11.06.2008
Kl: 20.30

Målscorere:
0-1, Vegard Edelsten
0-2, Martin Holmen


Moss stilte med følgende ellever:

Kristian Bjerke, Mats Kaxrud, Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Martin Reinholdtsen, Mats Stolinski, Anders Hegglund (K) (Bjørn E. Dørre 10′), Martin Holmen, Vegard Edelsten, Minh Duy Bui (Mats Karlsen 20′)


Juniorkællane spilte onsdag mot Follo på Ski Stadion og tok med seg tre poeng hjem på bussen til Melløs.


Kampen åpnet litt rufsete fra vår side hvor avstadene ikke var helt korrekte. Dette kunne Follo ha utnyttet, men de kom ikke nærmere enn skudd i tverrliggeren. Etter ca ti minutter har vi kjempet oss inn i kampen. Vi var klar over på forhånd at dette kom til å bli en krigekamp med lite finspill pga den humpete gressbanen på Ski Stadion. Follo mestret dette litt bedre enn oss i starten, men guttene spilte seg flott opp. Spillet befant seg hovedsaklig på midtbanen og det var svært jevnt. Etter 27 minutter tar vi ledelsen etter at Vegard Edelsten dunket inn en markkryper i det lengste hjørnet. Stor aggressivitet og stor vilje gjør at vi vinner ballen høyt i banen og gjør at Vegard ser åpningen fra ca 16 meter. Omgangen fortsetter å være jevn, men med et lite overtak til Moss FK. Bak i forsvaret har banens gigant, landslagsuttatte Krister Wemberg, full kontroll.

 

Andre omgang starter som den første: jevn men med et lite overtak til Moss FK. Spillet er mest på midten, og dette gjør at det ikke blir skapt så mange sjanser til noen av lagene. Likevel føles det som vi er noe farligere på de visittene vi er på siste tredjedel av banen. Martin Holmen har en stor sjanse ca midt i andre omgang etter at han har dratt av halve Follo. Desverre for oss smalt skuddet i stolpen uten at keeper rakk å få opp hendene.

Kampen sto lenge å vippet og det var stor spenning i kampen. Guttene jobbet likevel disiplinert og hardt slik at Follo kun slapp til med et par sjanser i andre omgang, Den berømte spikeren i kisten var det Martin Holmen som fikk æren av å banke inn. Nok en gang vinner vi ballen og stormer frem med stor fart og mange spillere. Martin Holmen kommer fri på sin høyre side og skjærer flott inn foran sin oppasser. Martin går rett på mål og dunker ballen inn under Follo-keeperen. Et flott angrep på sin side. Etter denne scoringen er poengen aldri truet og vi kan slippe jubelen løs da dommeren blåser av kampen.

 

Dette er en skikkelig sliteseier, og guttene legger ned en enorm innsats. Det lyser vinnervilje av guttene og de nekter rett og slett å la noen poeng ligge igjen i Follo. Dette er også en stor revansj etter å ha tapt begge seriekampen mot Follo i fjor. Follo er også et meget godt hjemmelag, slik at det var svært moro og flott jobbet av alle juniorkællane i denne kampen.

 

Kampens store gigant denne gangen ble Krister Wemberg. Gutten fra Sortland har fullstendig kontroll på Follos angrep og viser utrolig ro og modenhet i måten han opptrer. Selv om Krister er banens beste er ikke de andre mossekællane langt bak. Trenerteamet er svært stolte av samtliges innsats i denne kampen. Arbeidet de legger ned og måten de opptrer på skal de ha all ære for.

 

Fokus er nå rettet mot kampen mot Vålerenga på lørdag, og vi skal forberede oss så godt vi kan mot et Vålerenga som kom helt til NM-finalen i fjor.

 

Mvh

Jonne og Lars

 

 

Neste kamp spilles førstkommende lørdag på hovedmatta på Melløs Stadion. Vålerenga er gjester på Melløs i junior-NMs tredje runde. Dette blir garantert er “rysare”, så vi oppfordrer all mossinger til å komme å støtte opp om morgendagens a-spillere og heie de videre. Kampstart på lørdag er klokken 17.00.

Vel møtt!© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design