Juniorene er klare for interkretskvalifisering

Juniorene er klare for interkretskvalifisering

(Moss FK-Rygge 8-0) Ikke bare vartet juniorgutta opp med en ellevill seier mot Rygge onsdag kveld, de sikret seg også en plass i den kommende interkretskvalifiseringen.

I gruppespillets siste hjemmekamp var det Rygge som ventet. På grunn av A-lagets cupkamp mot Kongsvinger måtte juniorene spille i Rygge Idrettspark. Men det ble på ingen måte et hinder for de unge mossetalentene. I løpet av det første minuttet gikk MFK opp i ledelsen, hvor Eirik Asbjørnsen var sist på ballen.

Deretter stoppet det litt opp for unggutta.

– Vi spilte med for lavt tempo og for mange berøringer, noe som førte til dårlig samspill og utbytte, forteller trenerteamet.

Men så løsnet det helt. I det 38. minutt stanget Jonas Skovly inn 2-0 på en corner, og deretter ble det en real målfest. I det 39. minutt pyntet Eirik Asbjørnsen på til 3-0 og to minutter etter scoret han 4-0-målet. Så var det Tobias Evjenn sin tur. I det 43. minutt sørget han for 5-0 på et hjørnespark og mossingene kunne gå til pause med en overlegen ledelse.

– Tobias Tangen gjorde en god førsteomgang i mål og hadde full kontroll. Han fikk god støtte fra våre solide stoppere, Jonas Skovly og Nicolai Svendsrud, skryter trenerteamet.

Varierende 2. omgang

Med en 5-0-ledelse til pause var mye av spenningen borte. Det førte også til at prestasjonene falt litt.

– Vi ble enige om å starte 2. omgang der vi slapp, men den gang ei. Vi byttet keeper i pausen, så Mikael B. Isaksen fikk vokte buret. Han hadde god kontroll til tross for at vi slapp Rygge lenger opp i banen. De hadde noen farlige avslutninger og skudd i stolpen, men Mikael beholdt roen, forteller MFK-trenerne.

Utover i omgangen skulle det igjen handle om Moss Fotballklubb. I det 76. minutt ble Tobias Evjenn taklet bakfra og fikk straffespark. Simen Haraldstad banket ballen i nettet fra krittmerket og det sto 6-0 i Rygge Idrettspark.

Ikke lenge etter fikk MFK frispark på 17 meter og Tobias Evjenn vartet opp med en herlig frisparkscoring. Prikken over i-en var det Mikkel Hollfjord som sørget for da han sette inn 8-0-målet. Kvelden i Rygge Idrettspark ble rett og slett magisk.

Vant gruppen

Etter onsdagens knusende seier ble det klart at juniorlaget vant sin KM-gruppe, med en strålende målforskjell på 29-6. De fire beste lagene fra denne puljen (Moss FK, Borgen, Sarpsborg FK og Lisleby) skal nå ut i en interkretskvalifisering, hvor de møter de fire beste fra den andre gruppen.

Se tabellen her.

– Etter en skadepreget start på sesongen kan vi oppsummere med 15 av 18 mulige poeng på 6 kamper og 23 plussmål, jubler trenerteamet, som i dagene fremover skal legge en ordentlig slagplan for den kommende kvalifisering.

 

Kampfakta
Moss FK       8
Rygge          0

Pause: 5-0
Seriekamp, KM
Rygge Idrettspark

Dommer:
Samir Sabanovic, Trosvik IF
Gult kort:
Ingen

Mål:
1-0 Eirik Asbjørnsen (1)
2-0 Jonas Strøm Skovly (38)
3-0 Eirik Asbjørnsen (39)
4-0 Eirik Asbjørnsen (41)
5-0 Tobias Evjenn (43)
6-0 Simen Haraldstad (76)
7-0 Tobias Evjenn (85)
8-0 Mikkel Hollfjord (87)

Moss FKs lag:
Tobias Andersen Tangen, Nicolai Flobergseter Svendsrud (Andreas S. Olsen i 26 min.), Markus Kristiansen (Mikkel Hollfjord i 30 min.), Jonas Strøm Skovly, Kasper Solberg Myklebust, Eirik Asbjørnsen (Mohammad Bashir Husaini i 25 min.), Simen Haraldstad, Fabian Berntzen Weiby, Jacob Strøm Skovly (Lasse S. Rogstad i 34 min.), Tobias Evjenn, Kristoffer Rislaa Bjåland (Paul Edwin Stærk i 20 min.)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design