Junior med komfortabel seier

mossfk.no stilte hovedtrener “Jonne” noen spørsmål umiddelbart etter kampen. Han oppsummerer sitt syn om kampen på følgende måte kort og greit.

– Med ledelse 3-0 til pause så ville vi prøve alt for å få scoret det fjerde målet så tidlig som mulig i andre omgang. Men det er vi som får en scoring i mot kun to minutter etter hvilen, dette til tross for at vi var enige om å være hundre prosent konsentrerte alle mann. Men første omgang er bra den synes jeg, vi ligger ltt ustrukturert i rammen, men vi gjør en bra omgang når vi leder så klart til pausen som vi gjør.

– i andre omgang etter at vi fikk en tidlig scoring i mot så klarer vi å ri av med brukbar kontroll resten av kampen. Lørenskog er et bra lag, det skal de ha for all del. Vi måtte hele tiden prøve så godt vi kunne med å være topp konsentrerte til en hver tid.

Hva med selve helheten av kampen, hva tenker du om den?
– Vi gjør en kamp på det jevne, vi vinner på en middels dag. Jeg har sett gutta spille betydelig bedre enn dette, men det er veldig godt å vinne på sånne dager som denne også. Det er viktig og ta med oss videre utover i sesongen, avslutter “Jonne” med et tydelig smil rundt munnen.

SERIEKAMP, 11. runde.

Junior Elite: Moss – Lørenskog 4-2  (3-0)

Sted:
 Melløs kunstgressbane
Dato: 22.05.2008
Kl: 19.30

Målscorere:
1-0, Vegard Edelsten (11)
2-0, Martin Holmen (35)
3-0, Vegard Edelsten (37)
3-1, Colin Nkee (47)
4-1, Martin Reinholdtsen (65)
4-2, Mats Wilhelmsen (72)

Moss stilte med følgende ellever:

Kristian Bjerke, Bruno (Ali Ahmed 45′), Krister Wemberg, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen, Anders Hegglund (K), Mats Stolinski, Martin Reinholdtsen, Martin Holmen, Vegard Edelsten (Alexander Bachke 20′) Minh Duy Bui (Niklas Heia 10′)

Totaltsett ble det en komfortabel seier til de unge MFK-juniorene i interkretsserien torsdag kveld. Seieren var aldri truet selv om Lørenskog fikk en meget rask redusering i starten av andre omgang.

Første omgang startet ganske jevnt, men med et lite overtak til Moss FK. Spillerne var forberedt på en jevn og tøff match, og det ble det. Lørenskog ble presset noe bakover på banen de første minuttene på Melløs, og uttellingen kom allerede etter 11 minutter. Moss fikk et frispark ute på venstresiden. Jacob Mjelde slår en perfekt serv, og Vegard Edelsten kommer på et flott løp og settter ballen kontant i nettet bak Lørenskog-keeperen.

Etter målet kommer Lørenskog seg litt høyere i banen og er mer med i spillet. De er farlige på sine overganger og flytter etter med mange spillere. Likevel er guttene konsentrerte og har riktig fokus i den lave solen. Kampen er hele tiden jevn, og bølger frem og tilbake. 2-0 skaper Martin Holmen helt på egen hånd. En av Lørenskogs forsvarspillere er litt for treg i ballbehandlingen, og som sistemann er det lett å bli straffet for det på dette nivået. Martin Holmen lukter dette og snapper til seg ballen og er alene med Lørenskog-keeperen gjør spilleren fra Røros ingen feil.

Like etter at Lørenskog har tatt avspark vinner vi ballen igjen, og Minh Duy Bui gjør et flott soloraid på sin venstrekant. Han dribler av et par spillere og avslutter på mål. Keeperen må gi retur, og på den er måltjuven Vegard Edelsten på plass. Enkelt setter han inn 3-0 til Moss FK.

Moss FK ble i garderoben i pausen advart om at Lørenskog ville prøve å få et tidlig reduseringsmål for å komme inn i kampen igjen. Desverre virket det ikke som MFK-spillerene var helt i fokus da dommeren blåste igang andre omgangen, og Lørenskog fikk sin redusering allrede etter to minutter av omgangen. Målet så ut til å være en vekker for MFK-spillerne og kom mer med i kampen igjen. Likevel var Lørenskog hele tiden farlige når de fylte på med mange spillere. Lørenskog er et godt lag med mange gode spillere, men våret gutter klarte å ri av det trykket vi fikk mot oss. I andre omgang klarer vi å være mer strukturerte i vårt spill, og slapp den mye av den unødvendige løpingen som vi gjorde i første omgang. 4-1 kommer etter 65 minutter hvor vi har et innkast ved Lørenskogs cornerflagg. Martin Reinholdsten scorer etter et flott forarbeid av hvor blant annet en tunell ble slått på backen.

Lørenskog får ytterliger et reduseringsmål. men seieren ble aldri truet.

Guttene spiller i dag en grei match, men vi har sett guttene spiller bedre fotball før. Likevel er det meget positivt å vinne på slik dager mot Lørenskog som helt klart er et meget godt lag. Effektiviteten vår er også meget positiv i dag, og det samme er fighterviljen til guttene. De gir seg aldri og kjemper som løver for tre poeng.

Nå er alt fokus flyttet over på søndagens cupkamp mot Fram Larvik. Vi skal nå gjøre noen gode treninger før vi setter oss på Bastøfergen og bussen videre ned mot Larvik. Avspark på Fram stadion på søndag er klokken 15.00.

Jonne og Lars