Jon-André er klar til dyst igjen

Av Knut Hovland

32-åringen fra Råde har ikke fått spilt de første seriekampene i år fordi han pådro seg et brudd i venstre stortå like før seriestart. Etter flott innsats og godt spill i treningskampene i vinter var det en nedtur, men nå er Jon-André klar til dyst igjen.

– Jeg spilte en snau omgang av rekruttkampen mot Tune mandag, og det gikk helt fint. Jeg har også hatt et par hele treningsøkter den siste tiden, det har gått uten problemer. Det er selvsagt Arne Erlandsen som tar ut laget mot Drøbak fredag, men jeg er i alle fall klar til å bidra så godt jeg kan framover, sier MFK-veteranen.

Han er den eneste spilleren som er igjen på Melløs som også har spilt for MFK i Tippeligaen. Det begynner å bli noen år siden (2002), men nå peker pilene i riktig retning igjen. Går det som både Jon-André og mange MFK-supportere håper, vil de gule og svarte spille en divisjon høyere opp i 2015.

– Vi må konsentrere oss om den jobben vi selv skal gjøre de neste månedene. Det finnes ingen enkle motstandere i vår avdeling, vi må hele tiden være topp skjerpet for å ta med oss poeng – både borte og hjemme. Drøbak har fått dårlig start på sesongen og vil sikkert kjempe med nebb og klør mot oss på Seiersten stadion 16. mai. Normalt skal dette gå bra, men vi kan ikke ta noe for gitt, sier en optimistisk Jon-Andre Fredriksen til mossfk.no

Drøbak-Frogn ligger sist på tabellen med bare ett poeng etter fire kamper. Det ene poenget fikk de i bortekampen mot Eidsvold Turn, en kamp Drøbak lenge hadde overtaket i. I forrige runde gikk de på en skikkelig smell og tapte hele 5–0 hjemme for Kjelsås.

«Pinlig tap», skrev lokalavisen Amtstidende etter den kampen. Treneren til Drøbak, ikke helt ukjente Teitur Thordarson, mente Drøbak hadde spilt god fotball til langt ut i andre omgang. Men Kjelsås slapp litt for lett til og var i tillegg svært effektive.

I fjor var Andre Bergdølmo trener i Drøbak, og da var laget lenge med i toppstriden. Det gikk noe dårligere utover høsten, men de endte likevel 7 poeng foran MFK på tabellen. I år er situasjonen stikk motsatt, og vi har god tro på full pott til MFK igjen – med samme innsats som i andre omgang mot Eidsvold Turn går dette bra!


Etter noen ukers skadeavbrekk er Jon-André Fredriksen klar til kamp for MFK igjen. Fredag 16. mai møter de gule og svarte Drøbak-Frogn på Seiersten stadion. (Foto: Moss Avis)

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design