Jerry reiser hjem

Så er Jerry Månsson epoken i Moss over. Tidligere denne uken signerte han for Cafè Opera i Stockholm og satte med det punktum for tre år i MFK. Men den vesle svensken har enda ikke gitt opp håpet om å spille en gang til i Mossedrakta. – Det er en måned til Rosenborg-kampen og den vil jeg rekke, slår han fast. Hvis ikke blir målet han satte inn borte mot Molde det siste.

Fakta:
Kamper og mål:
-98: 21 serie + 3 cup. 5 seriemål og 1 i cupen
-99: 21 serie + 4 cup. 5 seriemål og 1 i cupen.
-00: 14 serie + 1 cup. 3 seriemål.

– Det har vært noen fine år her. Det meste har vært bra. Jeg har fått mange bra kamerater her og spilt ganske bra fotball når jeg har vært frisk. Men så har jeg vært en hel del skadet og fått en del nedturer på grunn av det, oppsummerer Jerry. – Dessverre kan en ikke påvirke skader. Det er sånt som skjer.
Hvor mange skader har det vært på deg egentlig?
– Tja, hvor mange har det vært tro? Jeg har vel hatt tre kneoperasjoner siden jeg kom hit, en mageoperasjon (blindtarmen). Ellers har det vært en del smårusk, sånn som overtråkk og lignende. Jeg har hatt ganske mye uflaks, det må jeg si, for en person som aldri stort sett er skadet, har det vært ganske mye.
Har du hatt en hel skadefri sesong i Moss i det hele tatt?
– Nei, det har jeg ikke. Jeg har spilt mange kamper halvskada, og det gjorde ikke ting bedre.
Fikk du vist hva du var god for?
– Nei, det synes jeg ikke selv at jeg fikk. I perioder kanskje. Jeg skulle ønske at jeg hadde vært litt jevnere.
Det er lenge siden du har tatt salto etter scoring?
– Ja, jeg prøver å holde litt igjen når knærne er som de er nå. Det er nok ikke så lurt. Da får jeg heller feire normalt, smiler han.
Husker du når det siste målet ditt kom?
– Det husker jeg faktisk ikke. Jeg er en sånn person som glemmer det meste fra kampene. Jeg har veldig fort for å glemme hvor mange mål jeg har og når jeg scoret.
Hvis ikke du husker målene fra kampene, hva husker du da?
– Jeg husker ikke så mye ellers. Jeg bruker ikke å huske om de andre scorer heller. Det er kanskje litt positivt at en går videre etter hver kamp og ikke henger seg opp i hver enkelt kamp. Det blir litt pinlig når folk spør meg om kampen når jeg er på byen, så har jeg ingen anelse.
Er det noen kamper du husker bedre enn andre?
– Jeg husker selvfølgelig cup-kampen mot Stabæk i –98. Men det kommer jo av at det måtte avgjøres på straffer og det var surt å tape. Sånne ting husker jeg.
Hvordan har ditt forhold til Moss vært i de tre årene du har vært her?
– Det har vært kanonbra hele tiden, skryter han oppriktig. – Jeg har aldri personlig hatt noen problemer med MFK. Ledelsen har vært helt upåklanderlig overfor meg. Supporterne på tribunen har absolutt vært bra de også. Jeg har blitt vel mottatt av de. Selvfølgelig finnes det folk som ikke synes du burde spille, men slike mennesker finnes det overalt. Det er en del av gamet. Men sånn generelt har jeg hatt det kjempebra i Moss.
Nå er du klar for Sverige igjen. Hvor lenge har det ligget i kortene?
– Det har det for så vidt gjort ganske lenge. Jeg har lengtet hjem i en periode nå. Jeg har vært i Norge i fire år og kjenner det skal bli deilig å komme hjem til familie og venner i Stockholm. For meg kjennes det helt naturlig å flytte hjem til Stockholm. Selvfølgelig kunne jeg gjort ting annerledes og tjent mer penger i 2. eller 1. divisjon i England, eller noe sånt, men jeg setter også stor pris på det å komme hjem og bosette meg og få normale forhold rundt meg igjen.
Det har vært en del spekulasjoner om deg i forbindelse med England?
– Ja, det stemmer. Tankene var der en liten stund. Men så vurderer man en del ting og da kom jeg frem til at fire år borte og muligens to til i England, det fikk være nok. Det var jeg ikke så sugen på.
Hvor nære var du?
– Nei, det var mest diskusjoner. Det var en del 1. divisjonsklubber i England som var interesserte. Men det er ingen vits i å nevne navn, siden det ikke ble noe av.
Når reiser du til Sverige og Cafè Opera?
– Det vet jeg ikke. Jeg har tre måneder igjen av kontrakten med Moss. Jeg blir nok værende en stund til. Jeg trener på SATS hver dag og er i trening. Jeg har ikke trent med ball enda, men det er en måned til kampen mot Rosenborg, så det er ikke umulig at jeg rekker den.
Hva kan du fortelle om din nye klubb, Cafè Opera?
– Det er en satsende klubb i 1. divisjon, som sikkert er mer kjent for Cafè Opera, restauranter og Operakjelleren, men de har vist at de faktisk kan spille fotball også. Det er et ganske bra lag som for øyeblikket ligger på 6. plass. De satser på å nå Allsvenskan så fort som mulig.
Blir du en stjerne der?
– Jeg vet ikke. Det forventes selvfølgelig mer av deg når du kommer fra en høyere divisjon, men stjerne det vet jeg ikke. Jeg blir vel stjerne hvor enn jeg kommer, gliser han på sitt velkjente vis. – Nei da, de kommer helt sikkert til å stille en del forventinger til meg.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design