– Jeg håper på mail!

– Jeg håper på mail!

Les hovedtrenerens tanker om oppgjøret mot Asker, og hans oppfordring til dere som følger A-laget.

Hovedtrener Ole Martin Nesselquist (foto: Moss FK)

 

Etter 0-2 sist helg mot Alta har uken blitt godt brukt til å jobbe videre med spillestil. Vi har jobbet med vår offensive spillestil, og vi har jobbet med presset vårt inn mot Asker-kampen. Vi har også hatt flere spillere tilgjengelige på trening etter at flere er tilbake fra skade. Dette lover bra inn mot en tøff bortekamp på Føyka. Asker er et av de bedre lagene i vår avdeling, men står nå med tre strake tap og har dermed vært ute av form. Samtidig vet vi at det er et lag som ønsker å spille en offensiv og hurtig fotball, og de ønsker å være aggressive i eget press. Altså en morsom og utfordrende motstander for oss, akkurat slik vi vil ha det.

Etter opprykket i fjor visste vi at kampene ville bli jevnere, motstanderne bedre og at den nye divisjonen ville kreve mer av oss. Og akkurat slik har det også blitt. Det vi derimot er stolte av er at så langt i år har motstanderne våre tatt mer hensyn til oss enn vi til dem. Dette tar vi som et kompliment, og det viser at motstanderne har stor respekt for oss. Dette er en sterk prestasjon av oss som nyopprykket lag. Og da blir målet å utvikle vårt eget spill i enda større grad, slik at motstanderne vil slite selv når vi ikke helt har dagen, eller selv om de er veldig godt forberedt.

Jeg ønsker å skape refleksjon rundt prosessen med å skape et godt fotballag. Det er ganske artig at når vi slår Grorud på bortebane er alle utrolig glade og fornøyde, mens etter tapet mot Alta er mange av de samme menneskene utrolig skuffet, sinte og frustrerte. Det er faktisk enkeltpersoner som etter Grorud-kampen hyller jobben vi gjør, men en uke etterpå ønsker en ny hovedtrener i MFK.

Men hvordan hadde ting egentlig sett ut dersom vi som jobber med utvikling av klubb og lag skulle vinglet like mye som disse personene? Hvis vi etter hver seier skulle jobbet videre med det samme, men etter hvert tap eller dårlige prestasjon skulle begynt med noe helt annet? Hadde dette skapt trygghet og lagt til rette for langsiktig arbeid? Hadde vi da kunne utviklet et godt nok fotballag, og ikke minst utviklet spillerne som er hos oss? Hadde disse spillerne følt seg trygge og hatt tydelighet som er nødvendig for å prestere? Vi må reflektere rundt dette og jeg tar gjerne i mot innspill på dette. Send meg mer enn gjerne mail på omn@arkiv.mossfk.no.

Noen ting vet vi derimot sikkert i fotball: Vi kommer til å vinne kamper. Vi kommer til å tape kamper. Vi kommer til å prestere godt. Vi kommer til å prestere dårlig.

Så er det noen ting vi rundt MFKs A-lag ikke vet, men har stor tro på. At vingling på filosofi, lederstil og treningsmetodikk ikke skaper utvikling. At tydelighet ikke handler om å skrike høyest fra sidelinjen under kamper, men at tydelighet handler om å vise spillerne hva vi tror på hver eneste dag. Og at vi ikke kommer til å være i Eliteserien i morgen, men gjennom å fokusere på å bli bedre hver eneste dag vil vi hvert fall komme nærmere steg for steg – både som klubb, lag og individer.

Jeg tar mer enn gjerne i mot innspill på dette også. Jeg ønsker å skape refleksjon rundt dette, for er det én annen ting vi vet så er det at vi internt i MFK er avhengig av dere supportere, frivillige og sponsorer for å lykkes. Og da må vi tro på det samme.

Håper vi sees på Føyka – og jeg håper på mail!

La hjertet slå…

Med sportslig hilsen

Ole Martin

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design