Hoftekameratene Gard og Johan ute til neste uke

Det begynner å bli en stund siden Johan
spilte fotball. Og når han så omsider begynte å bli frisk, så feiler det jaggu noe annet også. Problemer med hofta gjør at han ikke får vært med mot Skeid. Det får heller ikke Gard
som også sliter med hofta.

– Det var meninga jeg skulle være med mot Skeid, forklarer Johan. – Jeg skulle være med å trene i dag, onsdag, og så skulle jeg spille en omgang på fredag. Men nå sliter jeg litt med hofta, bak ved halebeinet og smerter langt nede på magen. Er det skambeinet det heter? Før jul var det en periode det var så ille at jeg nesten ikke klarte å røre meg og jeg måtte stå over treninga i flere dager. Så gikk det over og nå har jeg begynt å trene fotball igjen og da kom smertene igjen. Nå har jeg vært hos kiropraktor og han sier at hele venstre bekkenet er helt fastlåst. I følge han kan jeg ikke trene noe fotball før han har fått behandla meg, smiler han.
Hvor lang tid regner du med det tar?
– Nei, jeg regner med at jeg skal være klar igjen over helga.
Er dette en fotballskade eller??
– Ja, det er det ja. Jeg ramla skikkelig på hofta høsten –98 under ei trening med Byåsen. Siden har jeg hatt trøbbel med den venstrehofta.
Det kan ikke skape fremtidig trøbbel for deg?
– Nei. Det har ikke vært så problematisk at jeg ikke har kunnet trene før. Nå blir jeg kanskje helt bra. Både av den slitasjeskaden og dette, håper han.
Når var sist du spilte fotball?
– (stillhet)… Nja… Det var rett før jul. 20. desember, tror jeg.
Har du tatt noe lærdom av det som har skjedd? (Johan fikk en slitasjeskade da han kjørte hjem fra juleferie…)
– Å, ja det ja, gliser han. – Jeg hadde nå bilen full av andre sjåfører som kunne kjørt, men en vil vel kjøre sjøl.
Men over helga er du i gang igjen?
– Ja, det er jeg!
Så L/F Hønefoss kommer til å merke vreden til en spillekåt Johan?
– Er ganske sugen da, ja.
Blir det mål og da?
– Nja, får ta det litt forsiktig i starten. Vært borte lenge, påpeker han.
Du har ikke noen flere småskader på lur nå?
– Nei, håper ikke det blir noen flere skader nå. Nå skal jeg spille fotball!

En annen spiller vi nærmest er blitt vant med å se småskadet, i hvert fall etter fjorårs sesongen, er Gard. Nå er det hofta hans som skaper problemer for han, men også han lover at han er tilbake ganske så raskt.
– Har fått en liten smell nå. En betennelse i hofta. Det går fort over, forsikrer han oss. – Jeg kjørte noen knebøy her rett før jul. Så fikk jeg en småstrekk i rompa. Jeg vet ikke om det kan være en feilbelastning som følge av det.
Gjør det vondt?
– Nja, det gjør veldig vondt å løpe noe fortere enn jogg. Da har jeg nok ikke noe å gjøre på fotballbanen.
Hvor lenge har du hatt dette?
– Jeg har vel gått og surra på dette siden vi begynte opp igjen etter nyttår. Nå fikk jeg en kortison-sprøyte på mandag. Det er 10 dager som er utgangspunktet for at den skal virke. Så neste onsdag regner jeg med at jeg skal være klar igjen, forteller han og ekskluderer seg dermed fra troppen mot Skeid på fredag. – Det kunne ta opp mot to uker, fikk jeg beskjed om, så jeg får se til neste uke. Er det ikke bra, så får jeg heller ta det med ro et par dager, men er det bra kan jeg begynne å trene igjen.
Det er ikke noen fare for at dette skal bli langvarig?
– Nei, jeg tror da ikke det. Tror ikke det er noen fare.
Etter dette er du vel ferdig med skader?
– Jeg er ferdig med skader. Dette er bare en liten smell, smiler han. – Det gjør ikke noe at jeg går glipp av et par treninger i januar. Jeg får tatt grunntreninga, så det går bra.
Du og Johan er blitt rene ”hoftekameratene dere?
– Vi er kanskje det.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design