– Håper poengene blir igjen i Fredrikstad

Det er i Moss alle mossingane bor. Og når vi ser i retning Fredrikstad opplever vi byen litt utafor eksempelvis hva gjelder dagens veiforbindelse og aktuelle trasevalg for fremtidig togforbindelse.

Vi lar selvsagt ikke det faktum at byens fotballag ligger noen få plasser over vår egen tradisjonsrike fotballklubb på Maratontabellen prege dette synet.

Men Fredrikstad oppleves innafor hva gjelder å skape engasjement og stolthet i byen, og sikre forståelse for at FFKs ve og vel – eller suksess om du vil – er et byanliggende.

Vi mossinger har tidvis vært misunnelige på Østfolds hansastad og pengefolket som – i våre øyne – til stadighet bemidler klubben når det kniper som verst. Men det er om mulig andre tider nå.

For i FFKs tredje forsøk på å rykke ned til PostNordLigaen – bedre kjent som 2. divisjon – lyktes de som kjent, og mistenker at det i ettertid vil fremstå som en sunn erfaring for den tidligere tiders tradisjonsrike fotballklubben ved Glommas utløp.

Tabellen reflekterer likefullt de økonomiske rammebetingelsene klubbene innehar. FFK har budsjettert for opprykk, mens Moss FK kan si seg fornøyd med å beholde plassen i PostNordLigaen. Ingen tvil om hvem som vil føle presset søndag.

Uansett lever nå troen på et hårete mål om at 10 000 tilskuere fyller Fredrikstad stadion i søndagens Østfoldoppgjør mot Moss FK. Og lykkes FFK her, er det en ny murstein til grunnmuren som klubben sårt trenger for reisen tilbake til der FFK – som Moss FK – mener de hører hjemme; blant de 32 fotballagene som utgjør de to øverste nivåene i norsk toppfotball.

Joacim Heier og Mislav Leko, FFK. (foto: Fredrikstad Blad)

 

Vi snakket med en optimistisk Joacim Heier, daglig leder i FFK tidligere i uka, som tydelig er fornøyd med tingenes tilstand.

Hva er status for FFK pr. august 2018, Joacim Heier?

– Status er at vi er i god progresjon. Vi har skapt en meget god trenings- og utviklingskultur og har satt sammen en spillergruppe basert på sterke kjerneverdier som har gitt oss en herlig moral. Så fundamentet vi skal bygge klubben på er godt på vei, så skal vi utvikle oss herfra.

Hvordan har FFK unyttet sommerpausen?

– Vi ser på testresultatene at spillerne definitivt har gjort jobben og vi har hatt tre fine kamper for A-troppen etter pausen med styrkende prestasjoner. Vi har også endelig en positiv skadesituasjon, så sommeren har vært oppløftende, men vi har naturligvis også mye vi skal bli bedre på.

En by – Ett lag – Ekte patriotisme. Hvilke eksempler har du på hvordan klubben opplever sistnevnte?

– Her kan man jo nevne i fleng, byen vår imponerer gang på gang! Noen eksempler i år er f.eks. at på tross av nedrykk, så har vi flere sesongkort og flere samarbeidspartnere i år enn i fjor. Vi har så langt et høyere tilskuersnitt enn fjoråret og kampen til helgen ser ut til å bli tidenes mest sette kamp i 2. divisjon. Så vi er utrolig takknemlige for den enestående støtten klubben har.

Hvordan ligger dere an i forhold til FFKs hårete mål om å sette en uslåelig rekord på 10 000 i 2. divisjon?

– Mandag kveld nærmer vi oss 5 800 solgte billetter, og salget stiger stadig i tempo. (6 600 billetter pr. torsdag morgen. Red. anm.) Det blir veldig spennende å se hvor langt vi kan nå, en herlig fotballfest blir det garantert, og vi håper mange mossinger blir med og lager stemning på det vi veldig subjektivt synes er Norges flotteste arena.

Tipp resultatet for søndagens kamp mellom FFK – Moss FK?

– Tippe tør jeg ikke, men jeg håper selvsagt poengene blir igjen i Fredrikstad. Skal vi få til det må vi opp mot vårt beste, Moss har hatt en bedre vår enn tabellen tilsier og har vært en tøff motstander i nærmest samtlige kamper hittil i år, avslutter Joacim Heier.

Moss FK ønsker FFK lykke til i deres hårete mål om 10 000 publikummere mot Moss FK på Fredrikstad stadion søndag, og i å innfri ambisjonene for årets sesong.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design