Håper å beholde Klaussen

Han er også helt ærlig når han sier at det sportslige tilbudet må spillerne ha som hovedtanke når de går inn og binder seg i en ny spillerkontrakt med Moss FK. Thomas Klaussen kan bli brukt i flere roller i 2012 sesongen, hvis han signerer ny kontrakt med oss.

Fra heltid til amatør

Thodesen sier følgende om rammekontrastene i Klaussens nåværende kontraktstilbud, som vil bli noe annerledes i forhold til den første avtalen som ble inngått.

– Thomas sin kontrakt med MFK går ut ved nyttår. Den var signert på et tidspunkt da rammene var veldig annerledes i forhold til det de blir i 2012. Jeg håper likevel at det kan være mulig å signere en ny avtale basert på dagens virkelighet ,sier en åpenhjertig Thodesen.

Må  holde seg skadefri

– Grunnet  lyskeproblemer var den målfarlige nordlendingen satt ut av spill av ulike årsaker, Men jeg håper spilleren selv har lært av disse problemene, og at han vil unngå så mye belastning på lysken heretter, sier han med et smil.

Thomas sleit med lysken i 2010 og fikk deler av sesongen spolert på grunn av operasjon. I år hadde han en god vinter, helt fram til han fikk problemer med den andre lysken rett rundt seriestart. Derved ble også 2011 sesongen mer eller mindre ødelagt på grunn av operasjon og påfølgende opptrening.

Thomas Klaussen i aksjon for MFK hjemme mot KFUM Oslo i sommer. (Foto: Alvin Holm)

Kan brukes i flere roller

Hvis Thomas Klaussen holder kroppen i sjakk inn mot oppkjøringen og utover i sesongen, kan Tor Thodesen friste med at han vil være en sentral del av klubbens nye offensive system, som vil testes ut i vinter.

– En skadefri Thomas vil være en viktig spiller for oss. Han kan spille både spiss og sentral midtbane. I vinter vil vi bruke flere treningskamper på å utvikle oss i en 4-2-3-1 formasjon. Om Thomas er med oss videre vil han kunne brukes både som midtspiss og som mitdbanespiller i leddet bakom spissen.

– Han har ferdighetene både til å være den som avslutter angrepene og den som setter opp andre for avslutninger. Jeg er spesielt imponert over hodespillet hans, som holder høy klasse på tross av en beskjeden høyde. Sånn jeg ser det vil han være en nyttig spiller både nærme og lenger fra motstanderens mål, avslutter en håpefull Thodesen.