Hansi gleder seg til Rosenborg-kampen

Mot Viking sto Hansi frem som den dominerende spilleren på midtbanen. På lørdag gleder han seg til å møte Rosenborg igjen. – Det skal bli godt å få avsluttet sesongen, forteller han. For sesongen har ikke vært så ille, tross alt.

– Jeg hadde vel en bra kamp i Stavanger. Det er ikke hver gang en får det meste til å stemme, så det var artig. Vi fikk en dårlig start, men så løftet hele laget seg. Da er det gjerne lettere å spille bra når hele laget fungerer. Det er en del av forklaringa på hvorfor det gikk så godt. Det var en bra innsats av lagkameratene mine som gjorde at jeg spilte ganske bra.
Er du avhengig av lagkameratene for å spille bra?
– Nei, det er jeg ikke. Det må en del innsats til og du skal på en måte ha dagen. Det er litt avhengig av dagsformen min også.
Hvor lenge siden er det du spilte en så god kamp som du gjorde i Stavanger?
– Jeg hadde vel en ikke så verst kamp mot Lyn i cupen (scoret alle tre målene…) tidligere i sesongen. Den var vel kanskje enda bedre, siden jeg scoret tre mål.
Hvordan var det egentlig å vinne en kamp veldig få hadde trodd dere skulle vinne?
– Det var vel kanskje litt i overkant av det vi hadde forventet selv, men kampene lever sitt eget liv. Viking kunne godt ha vunnet de også. Vi scoret på de sjansene vi fikk, så sånn sett var det ikke ufortjent. Derfor er jeg ikke overrasket over at vi vant heller.
Nå venter Rosenborg klokka 1400 på lørdag.
– Ja. Det blir årets mest spennende kamp, det. Vi har hatt et tøft program de tre siste kampene, men likevel synes jeg vi har kommet ganske bra fra det. Jeg synes vi burde tatt poeng mot Molde, så sånn sett har det ikke vært så ille i det siste. Jeg føler ikke vi har noen grunn til å frykte Rosenborg på hjemmebane.
Hvordan ser du for deg kampen?
– Jeg håper det blir en fartsfylt kamp og ikke minst jevnt, så publikum får noe å se på. Tøffe dueller, litt pent spilt og en del mål.
Tror du de vil være revansjesugne etter Helsingborg-tapet onsdag?
– Nei, ikke revansjesugne. Jeg tror de ønsker å nullstille seg og komme tilbake på det prestasjonsnivået de har vær i det siste. Det tror jeg nok de kommer til å prøve på.
Så møter dere Tor igjen?
– Ja, jeg har hørt rykter om at han skal spille til helga. Jeg tror nok det og da skal jeg dra noen tunneler på den keitete trønderen, gliser han.
Det er mange som har ventet på ditt gjennombrudd i Moss. Føler du at det har kommet i år?
– Ja. Det kan vi vel trygt si. Jeg har spilt bortimot samtlige kamper, så sånn sett er det vel den mest stabile sesongen jeg har hatt. Jeg har vært heldig og unngått skader. Jeg er godt fornøyd med årets sesong.
Hvordan ser du på neste år med tanke på de fire som allerede er klare?
– Nå skal det bli deilig å avslutte denne sesongen. Jeg har egentlig ikke tatt så mye stilling til neste år.
Det må vel være godt å vite at plassen er berget før den Rosenborg kommer på besøk?
– Ja, det må en trygt kunne slå fast. Nå har vi ikke noe spesielt press på oss og kanskje vi kan slå oss mer løs og underholde. Det tror jeg skal bli gøy.
Har diskusjonen rundt Dagfinns overgang til Rosenborg preget spillergruppa?
– Nei. Ikke i det hele tatt. Jeg vet at Dagfinn har vært litt preget av det, men sånne ting preger den spilleren som er oppe i forhandlingene. Jeg vet av egen erfaring at det kan være slitsomt for en spiller. Jeg synes Dagfinn har klart det bra.
Du går på skole ved siden av også?
– Ja, det gjør jeg. Jeg besluttet at jeg ville drive med noe annet ved siden av fotballen. Så langt har det gått bra. Jeg trives skikkelig. Det er et annet miljø enn i fotballkretsen. Jeg har begynt på grunnfag idrett. Så jeg ser vel for meg kanskje en lærerjobb.
Hjelper det å ha et annet miljø å gå til ved siden av fotballen?
– Det kan jeg trygt svare ja til nå. Det har i hvert fall gjort at jeg får andre verdier å tenke på. Det er viktig tror jeg. Noen ganger går det dårlig i fotballen og da er det viktig å ha andre ting å tenke på.
Du trives fortsatt i din fjerde sesong her?
– Ja, det er en fin klubb så jeg trives godt jeg.
Hva husker du best fra Melløs-matta?
– Jeg husker vel aller best da jeg fikk mitt eneste røde kort i karrieren. Ikke bare fordi jeg fikk rødt kort, men fordi det var en morsom situasjon som jeg kan le av i ettertid. Jeg var bare unggutten og spilte i første divisjon. Jeg håper jeg er blitt en mer moden fotballspiller etter det, for å si det sånn. (Hansi ble utvist i -96 for å kommet med gester mot linjedommeren, som igjen gjentok de samme gestene for dommeren.)
Det har vært en slags nesten-sesong i år hvor ingen av målene ble nådd.
– Ja, det er mange faktorer som gjør at vi ikke når vår målsetning. Først og fremst så går det på det å være stabile. En annen ting er at det er beklagelig at vi må selge spillere, men sånn er det nå en gang for klubber som ikke sitter med de ressurser store klubber har. Og da blir det vanskeligere å nå de målene vi har satt oss.
Vil du si sesongen har vært vellykket?
– For Moss sin del tror jeg vi skal være brukbart fornøyd med at vi etablert oss i Tippeligaen.
Dere har tross alt hentet en del poeng, selv etter at Jarkko og Tor gikk?
– Ja, det gjorde vi. Men stabilitet og det jeg nevnte tidligere det har å gjøre med at vi trenger bredde i troppen for å klare en hel sesong for at vi skal havne litt høyere. Stort sett mener jeg vi skal være brukbart fornøyde med at vi etablerte oss, så får vi heller ta det neste steget til neste år.
Medaljer?
– Nei, men jeg håper vi skal nå lengre i cupen, avslutter Fredrikstad-pluggen.

PS! Kjell er i trening igjen og er dermed aktuell til kampen på lørdag.
– Jeg har trent siden tirsdag og kjenner meg i fin form, forteller han.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design