Haglund ny keepertrener

Haglund har vært i Sarpsborg 08 som keepertrener på A-laget fra 2009 til 2015. I 2016- og 2017-sesongen jobbet Haglund som keepertrener for FFKs A-lag. Dermed er det en keepertrener med en rekke referanser og erfaringer fra toppfotballen som MFK nå har fått inn i sitt team. I tillegg til dette har Haglund Pro-lisens som keepertrener, og har dermed verdens høyeste utdannelse for keepertrenere.

– Vi er veldig fornøyde med å få inn Tommy. Han er en sprudlende og flott fyr, i tillegg til å ha veldig god kompetanse og erfaring. Dette styrker teamet vårt og gjør at vi kan tilby et enda bedre sportslig tilbud, sier hovedtrener Ole Martin Nesselquist. 

 

Haglund kjenner godt til flere av MFKs spillere fra før. Han har trent Christian Sukke i flere sesonger, og har også jobbet tett med Kjetil Berge, Morten Giæver og Martin Thømt Jensen. Berge, som har jobbet lengst med Haglund, sier følgende om MFKs nye keepertrener: 

– Tommy er en flink fagmann som vil heve nivået på de faglige diskusjonene i teamet. Han er i tillegg en morsom fyr som sprer masse god energi rundt seg, og det er aldri feil. Vi er veldig glade for å knytte til oss Tommy, forteller daglig leder Berge. 

Hovedpersonen selv har nå jobbet med toppfotball i mange år, og gleder seg til å ta fatt på jobben i MFK.

–  Det blir spennende, jeg gleder meg! Jeg tror det er en fin gjeng, og jeg har fått veldig godt inntrykk når jeg har snakket med folk. Jeg håper å bidra til å utvikle keeperne, både på a-laget til daglig og juniorkeeperne som jeg skal være med en gang i uka.
Jeg er opptatt av at det skal være et miljø hvor alle trives, alle skal glede seg til å dra på trening. Det skal jeg være med å bidra til, det er en viktig oppgave, sier Haglund.

Haglund som er oppvokst på Bede i Sarapsborg er opptatt av at keeperne skal være fotballspillere.
– Keepere skal først og fremst være ryddige. Videre ønsker jeg at en keeper skal være fotballspiller samtidig som den selvsagt har egenskaper som kreves for å stå i mål. Hvis keeperne våre kan være så trygge med ball at de kan gjøre en jobb utpå banen på trening uten at laget de er på blir mye dårligere, så er det meget bra. Feltarbeid er utrolig viktig og det skal vi jobbe med å bli bra på, avslutter Haglund.

Eriksen ikke med videre rundt A-laget

Dette betyr også at Lars Erik Eriksen ikke er keepertrener for klubbens A-lag i 2018. Eriksen har vært i klubben i mange år, og har gjort en fantastisk jobb med klubbens keepere både i yngres og på A-lag. MFK takker Eriksen for jobben han har gjort, og håper han vil bidra i MFK også på et senere tidspunkt.

– Lars Erik er en god keepertrener og en klubbmann. Han har vært lojal og dedikert under min periode, og vi er takknemlige for jobben han har gjort. Så er fotballen slik at ting endrer seg, og det vil være bra for oss å fornye teamet med Tommy i denne omgang. Når det er sagt har jeg ikke et vondt ord å si om «Larsi», og ønsker han all lykke fremover, forteller Nesselquist.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design