– Gutta gleder seg til å spille på naturgress!

– Gutta gleder seg til å spille på naturgress!

MFK rykket opp fra Norsk Tipping-ligaen. Elverum rykket ned fra OBOS-ligaen. Vi snakket med Elverums hovedtrener Tore Fossum noen dager før lagene møtes til kamp om tre poeng i PostNord-ligaen.

Elverum har hatt en god sesongåpning med topp fire og kun to poeng bak serieleder Raufoss.

Klubbens hovedtrener Tore Fossum har erfaring med både opprykk til og nedrykk fra OBOS-ligaen. Etter sju serierunder virker han relativt fornøyd med tingenes tilstand i Elverum Fotball.

Gratulerer med tre strake seiere (Grorud, Alta og Asker)!

– Jo, takk. Det får sige på, så får vi se.

Hva er status med Elverum Fotball som klubb pr. mai 2018?

– Vi jobber på med de ressursene vi har, og har fått snudd skuta i forhold til nedrykket fra i fjor, føler jeg. Vi ha gått en ny runde med å få tak i de beste lokale spillerne rundt her. Nesten alle i stallen er fra rundt Elverums-området.

Hva er ambisjoner/mål på sikt for Elverum Fotball? Hva ønsker dere få til?

– Vi ønsker å utvikle både klubb og lag. Vi fikk jo litt smaken på OBOS-ligaen i fjor. Ambisjonene er å komme dit etter hvert.

Når er etter hvert?

– Der får vi jo se. Vi trenger å bygge litt mere klubb. Det var nok fortsatt litt for tidlig i forhold til i fjor å være i OBOS-ligaen. Vi tar det små skritt. Det er tøft å få tak i midler, når vi har et bra håndballag rett borte i gata.

De dominerer sponsormarkedet?

– Jada, men synes det er flinke de som er med oss, også. Men når Elverum har så to gode lag, så koster det en del penger. Nå er det ikke så mye næringsliv og bedrifter i Elverum som har så penger «å gi bort».

Har dere fått til noe form for markedssamarbeid mellom håndball og fotball?

– Nei, det har vi ikke. Men vi er ikke uvenner heller. Vi tar en kaffe i ny og ne, men det er ikke noe mer enn det. Hverdagen tar oss litt. Vi er ikke så mange som jobber på dagtid med dette, så det er alltid nok arbeidsoppgaver.

Hva er tanken i år? Hva skal til for å bli fornøyd med årets sesong?

– Vi skal være med å kjempe der oppe har vi tenkt, så får vi se. Bare å se på tabellen, det er jevnt og tett. Det er fort de 5, 6, kanskje 7 lagene det står om. Kanskje Bærum melder seg litt på? Det er gøy at det er såpass jevnt og tett.

Hva ser du for deg på Melløs til helga? Hvordan blir den reisen, tror du?

– Nei, det blir en tøff bortekamp, som alle andre bortekamper egentlig. Det er ikke spesielt med den. Sånn sett blir det hyggelig å se og møte Remi (Svindland) igjen, da. Har jo trent han noen år, så får vi se.

Følger supportere Elverum Fotball på bortekamper?

– Det kommer noen, men jeg tror ikke det kommer noe busslass. Det varierer veldig. Fire kommer alltid. Tjue, kanskje femti? Vi har en kjerne som følger oss.

Vi kan i alle love dere et naturgress som er tre fjerdedeler grønt.

– Gutta gleder seg mest til å spille på naturgress! Det blir jo bra.

Moss FK ønsker spillere, trenere og supportere fra Elverum Fotball velkommen til Melløs fk. lørdag!

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design