– Godt å være i gang igjen

– Godt å være i gang igjen

Treningskampen mot Bærum på Melløs endte 1-1. Det var et resultat som gir et riktig bilde av en jevnspilt kamp mellom de to lagene.

Typisk treningskamp

Oppgjøret ble en typisk treningskamp. Marijo disponerte det meste av A-lags-troppen, med unntak av Shadi Ali, Thomas Jakobsen, Håkon Kolsvik  og Andreas Nyhagen. Sistnevnte er for øvrig kalt tilbake til Strømsgodset i forbindelse med skadesituasjonen de har på sitt lag i Eliteserien.

Moss var bra med i første omgang, hvor kampen ble veldig preget av et voldsomt regnvær. Vi tok ledelsen 1-0 ved Øystein Vestvatn etter rundt et kvarter. Han utnyttet et dårlig utspill fra bærumkeeperen, og plasserte ballen sikkert i åpent mål fra 20 meter. Bærums utligning kom rett før pause etter en dødball hvor vi ikke får klarert tidsnok foran eget mål.

2. omgang ble en lang transportetappe uten de aller største sjansene. Bærum var nærmest, men keeper Andreas Wasenius som stod for Moss etter pause holdt oss inne i kampen med et par fine redninger.

Kampen gikk for øvrig med “korona-regler” for treningskamper, med maksimalt 60 mennesker med tilgang til indre bane – inkludert spillere, dommere, støtteapparat og vakter.

Ellers må vi nevne Moss kommunes fantastiske banemannskap. Melløs må være en av landets beste naturgressbaner om dagen!

Bør vinne en kamp som dette

Hovedtrener Marijo Jovic uttalte følgende etter kampen:

– Etter en så lang pause uten å spille fotball sammen var det vanskelig å forutsi hvordan spillet ville se ut. Kampen ble da også preget av mange enkle tekniske feil fra begge lag. I de to ukene vi har trent sammen har vi fokusert på defensiv struktur og kollektiv organisering. Jeg er fornøyd med det vi fikk se, spesielt i 1. omgang. Etter pause synes jeg vi er bra med tanke på possesion og ro når vi har ballen.

Marijo mener også at MFK tar med seg viktige erfaringer inn i de to ukene som gjenstår før seriestarten borte mot Hødd:

– På listen over positive ting etter denne kampen står selvsagt det å kunne spille fotball igjen. Det var også hyggelig å se Magnus Fagernes tilbake på banen og at Jonas Skovly og Sander Urbach får sin debut på dette nivået. Flere ting kan forbedres. Vi bør vinne en kamp som dette, spesielt hvis vi er litt mer kliniske i første omgang. I tillegg må vi jobbe med defensiv holdning på dødball i mot, og vi må angripe rommet bak deres forsvarslinje – og da spesielt i midten – når vi får muligheten offensivt.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design