Fotballfest midt i fellesferien!

Av: Trond Andersen (tekst) | Alvin Holm (foto)

Før den tid skal det spilles 12 tøffe seriekamper, og her kan mye skje. Imidlertid tegner det seg til å bli en tøff høstsesong for Sprint Jeløy. Laget står med fem strake tap i serien, mot lag som NIL-Trysil (h), Alta (b), Notodden (h), Raufoss (b) og Fram Larvik (h). Med 5-16 i målforskjell gir det 1-3 i snitt pr. kamp.

Sprint Jeløy har til nå sanket åtte poeng etter å ha vunnet to (Drammen og Gjøvik-Lyn), spilt to uavgjort og tapt åtte seriekamper. Laget er pt. på 12. plass som medfører nedrykk til 3. divisjon. Det er seks poeng opp til nærmeste lag ovenfor; Ørn Horten, Strømsgodset 2 og NIL-Trysil. Drammen på bunnplass virker fortapt. Nestnederst finner vi Lillestrøm 2, som garantert har ressurser å benytte denne høsten dersom klubben ønsker det.

Sprint Jeløy har benyttet sommerens overgangsvindu godt med solide forsterkninger som Marcus Ohlsson og Erin Kozica. Laget gjennomførte torsdag kveld en solid testkamp mot Bærum, hvor de spillemessig var fullt på høyde, men led et knepent 1-0 tap. Ballen ruller ikke Sprint Jeløys vei.

Moss FK på sin side kan så langt vise til noe helt annet. Etter å ha gjennomført tidenes vårsesong med ni seire og to tap, videreførte laget resultatrekken borte mot Ørn Horten sist helg med en meget solid 2-0 seier i Horten. Ørn Horten hadde til da ikke sluppet inn ett eneste mål på hjemmebane i serien.

Rent sportslig går mye på skinner for Moss FK. Men Tor Erik Moen er ute med karantene grunnet tre gule kort og Sulayman «Sal» Jobarteh er nå å finne i plankebyen. På papiret er Hassan Rahmani (Nest-Sotra) og nyankomne Ola Lønn Jenssen (FFK) klare til søndagens kamp, så det er gode muligheter for at pasningsmaskin Hassan og høyreback Ola debuterer på Melløs til søndag.

Det er 40 år siden sist Moss FK og Sprint Jeløy sist møttes til seriekamp. Det vil bli et forrykende lokaloppgjør når lagene møtes søndag kl 18:00, med kamp på gressmatta, og etter sigende på tribunen. Når nå bortelaget Sprint Jeløy går ut i mediene og maner til kamp, legger vi deres engasjement til grunn og våger tro at nærmere ett par tusen tilskuere innfinner seg på Melløs søndag kveld. Det vil være en fantastisk ramme for en seriekamp i norsk 2. divisjon, en kamp som burde vært et naturlig valg som 16. mai kamp.

Moss FK er innstilt til å gå offensivt til verks, og lar seg neppe pille på nesen av bunnlaget Sprint Jeløy. Vi øyner tre nye poeng, og håper Raufoss får slite mot Alta i Altahallen dagen før. Det vil være en strålende opplevelse å være serieleder ved halvspilt serie.

Vi snakker tross alt om et mulig opprykk denne høsten.