– Fortsatt ambisiøse planer

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)

Anleggssituasjonen


Styreleder Hans Jørn Rønningen startet medlemsmøte med å fremlegge status rundt klubbens planer om ny intim-arena. Moss Kommune har bevilget 300.000 kroner til et forprosjektet i regi av Moss Kommunale Eiendom (MKE). Forprosjektet skal klargjøre hva det vil koste å oppruste nåværende Melløs stadion til friidrettsarena og byggingen av en ny intim-arena for fotball som skal bygges på dagens A/B-felt ved Ryggeveien.Det skal også klargjøres hvem som skal stå som eier og driftsansvarlig av det nye anlegget. Planen er at Moss Kommune skal eie tre av tribunene og selve banen, mens Moss FK skal eie et næringsbygg med tilhørende tribune på den ene kortsiden. Næringsbygget skal inneholde klubbhus, garderober, dusj, vaskeri og utleielokaler som igjen skal eies av Moss FK. Planen er også at VIP-/sponsorfasiliteter kan legges på en av langsidene for at forholdene skal bli best mulig.
Det er satt ned 5 arbeidsgrupper som jobber med de forskjellige fasilitetene som klubben ønsker å ha på sin nye stadion samt krav som stilles av f.eks NFF og TV2. I tillegg innhentes idéer og løsninger fra andre stadionanlegg slik at man har så mye relevant informasjon fra klubbens side i forprosjekt-fasen som mulig.Hans Jørn Rønningen kunne også fortelle at klubben har fått en siste dispensasjon fra NFF når det gjelder å spille på gamle Melløs stadion slik den nå fremstår. Det betyr at hvis dagens anlegg skal kunne brukes etter 2008 må det installeres flomlys (i 2009) og undervarme (i 2010). Og forlenget dispensasjon for å spille på dagens Melløs i 2009 vil kun gis det foreligger et bindende vedtak fra bystyret om bygging av ny arena


Hans Jacob Henæs ytret et sterkt ønske om at klubben måtte satse hardt med å gå inn for at VIP- og sponsorfasilitetene blir lagt på den ene langsiden for at ikke folk skal bli blendet av kveldssola. Daglig leder Ole Henæs kunne bekrefte at dette er et tema som vurderes av en av arbeidsgruppene som er nedsatt.Styreleder Hans Jørn Rønningen fortalte også at klubbens håp og ønske fortsatt er at arbeidet med ny arena påbegynnes til våren slik at anlegget står klart til seriestart 2009. Konsekvensen av å ikke oppruste forholdene for toppfotball i Moss vil være at Moss FK må spille sine seriekamper i andre byer. – Vi skal puste lettet ut den dagen første spadetak er satt i jorden på A/B-feltet, avsluttet styreleder Rønningen.Sportslig status


Steinar Johnsen, sportslig leder i MFK, snakket om klubbens sportslige prestasjoner i 2007-sesongen. – Når det gjelder a-lagets innsats denne sesongen er vi veldig fornøyde. Vår egen målsetning var topp 5, og det klarte vi greit. Men vi klarte nesten å kapre tredjeplassen. Når vi ser hvordan sesongen artet seg er det jo litt surt at vi ikke klarte kvaliken. Men vi avsluttet med 53 poeng, noe som tyder på at nivået i Adeccoligaen er blitt veldig bra. Det betyr at man må vinne svært mange kamper for å kunne klare å rykke opp, og man kan heller ikke tape poeng mot antatt dårligere motstand


Vi laget 46 mål – ti mål mindre enn laget på plassen bak oss (Bryne) og elleve mindre enn Kongsvinger på plassen foran oss. Akkurat der ligger vel noe av nøkkelen til plasseringen vi endte på i 2007 – vi spiller publikumsvennlig og aggressiv fotball, men det har skortet litt på det å sette ballen i mål i en del kamper.


Laget har blitt forsterket både i løpet av og nå etter sesongen. Vi fikk gjort en byttehandel med Strømsgodset, der vi fikk rutinerte Einar Kalsæg i bytte for Steffen Nystrøm. I tillegg leide vi inne danske Simon Bræmer. Etter sesongslutt har vi – med hjelp av gode samarbeidspartnere og investorer – fått inn penger til å forsterke laget ytterligere. Vi har sikret oss toppscoreren i Adeccoligaen 2007, Kenneth Kvalheim. I tillegg har vi sikret oss Bjørnar Johannesen, som havnet på tredjeplassen på toppscoreroversikten. Både Kenneth og Bjørnar er offensive spillere som vi håper skal bidra til at målsetningen vår holder neste sesong også.


Vår kaptein Christian Michelsen hadde et ønske om å starte en arbeidskarriere i hjembyen Kristiansund. Dette var jo i utgangspunktet litt vemodig, og “Mikkel” har fortsatt mye å bidra med på banen. Men en helhetsvurdering gjorde at vi syntes det var riktig å slippe “Mikkel”. Det betyr igjen at vi nå er først og fremst på jakt etter en sentral midtbanespiller.


Når det gjelder trenerteamet har vi kontinuitet igjen for første gang på mange år. Geir Bakke fortsetter som hovedtrener, med Rune Tangen og Erik Holtan som assistenter.


Alt i alt skal det være totalt 22 spillere i troppen til a-laget. Vi går mot en meget spennende sesong der vi nå har tungt skyts fremover på banen også, avsluttet sportslig leder Steinar Johnsen.