Fortjent seier til junior interkrets

Moss jr IK – Sarpsborg jr IK 3-2 (2-0)

1-0 Alexander Bachke
2-0 Martin Holmen
3-0 Marius Gjestrumbakken (str)
3-1 Ukjent
3-2 Ukjent

Moss stilte med følgende 11’r:
Anders Pedersen, Marius Gjestrumbakken, Markus Eliassen, Mads Kaxrud, Øystein Jacobsen. Erik Halvorsen, Mats Stolinski, Jalal El Gharbi, Martin Holmen, Alexander Bachke, Emil Sætra.

Benyttede reserver: Bjørn Erik Dørre, Anders Hegglund, Ali Ahmed, Sondre Fylling

Til denne kampen skulle vi gå ut høyt og presse Sarpsborg bakover på banen. Resultatet ble at vi i 1. omgangen hadde ballen i 95% av tiden. Sarpsborg hadde knapt et skudd på mål. Vårt første mål kom kun etter tre minutters spill hvor fine kombinasjoner på høyresiden fører til at Jalal El Gharbi slår et flott innlegg inn i boksen. Inne i boksen har Alexander Bachke plassert seg perfekt, og han bryster ballen inn i mål. Et meget flott angrep.

Etter dette fortsetter vi kjører mot Sarpsborgmålet, men unøyaktighet gjør at vi ikke setter flere av våre sjanser. Etter 19 minutter scorer vi vårt andre mål. Nå har vi fine kombinasjoner på venstresiden. Vår venstre back, Øystein Jacobsen, slår en fin ball til Emil Sætra. Han drar av en Sarpsborgspiller og ser Martin Holmen komme inn i boksen fra motsatt kant. Emil slår et perfekt innlegg, og vår nykommer fra Røros gjør ingen feil, og setter ballen kontant i nettet med pannebrasken.

Resten av omgangen fortsetter vi kjøret, men desverre er vi noe unøyaktig i pasningsspillet på siste tredjedel av banen.

Ut til andre omgang bestemmer vi oss for å forsøke å “drepe” kampen tidlig. Vi på sidelinjen etterlyste høyere tempo og større nøyaktighet i pasningsspillet.
Sarpsborg prøver i andre omgang å stå litt høyere, noe vi tilpasser oss ganske raskt. Etter ca. fem minutter av andre omgang får vi en straffe, og Marius Gjestrumbakken setter den kontant i nettet. Vi leder nå 3-0, og vi har kampen der vi ønsker. Desverre slipper vi oss ned, og inviterer da Sarpsborg inn i kampen. Sarpsborg får også ikke lenge etter en redusering etter at vår keeper Anders Pedersen bommet stygt på et innlegg, og en Sarpsborg spiller setter ballen i mål.
Våre gjester øyner nå sin mulighet til å redusere ytterligere. Dette er noe de klarer, men vi lar de ikke utligne, og vi drar med oss tre meget viktige poeng.

Vi kan si oss fornøyde med spillet vårt i kampens første omgang. I andre omgang senker vi oss for mye med tanke på prestasjoner pasningsspill og klokskap, og vi lar Sarpsborg komme inn i kampen. Dette skal være unødvendig, og vi skal kunne “drepe” kampen, og kontrollere den i resten av tiden. Kampen i dag blir også noe stykket opp da vi synes dagens dommer blåser altfor hyppig. Ut av de hyppige avblåsningene kommer også reaksjoner fra spillerne. Dette er spontante reaksjoner som guttene må få lov til å komme med. Reaksjonene var på ingen måte stygge, og da må de kunne tillates. Det må også tillegges at dommeren ikke dømte i favør av noen lag, slik at dette gikk begge veier.

Hovedmålet til denne kampen var tre poeng. Dette nådde vi, og det skal vi si oss fornøyde med. At vi vant i dag var fullt fortjent, og at vi var best er det ingen som kan si noe på.

Neste uke står Lillestrøm SK på bortebane på programmet. Frem mot den kampen skal vi gjøre en god treningsuke, og forberede oss på en god måte. Klarer vi å gjenskape mange av prestasjonene vi har gjort de forrige kampene skal sjansene for poeng være gode.

– “Jonne” og Lars

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design