Fornøyd tross sesongdebut med tap

– Vi har hatt langt dårligere start foran interkretsspill på G-16-nivået enn dette. Vi har et godt utgangspunkt og vi følte på ingen måte at vi ble spilt ut av Follo, sier den rutinerte guttetreneren.

Grønstad regner med at Follo er et av lagene som kommer til å hevde seg i årets interkretsserie.

– Vi har mer å gå på rent spillemessig, og det er ikke rart. Vi hadde en tropp i dag som talte 19 mann. Syv av gutta fikk sin debut i MFK-drakten og to av guttene tilhører 97-troppen, forteller Grønstad.

Fjorårets kaptein, Aleksander Bjørnvåg, var dessuten opptatt med kretslagsaktiviteter. Og et par av lagets støttespillere fra i fjor startet på benken etter å ha vært syke gjennom forrige uke.

– Vi visste at Follo er gode til å spille ballen kjapt og bevege seg hurtig. Gjestene fikk nok litt for lett spillerom fordi vi ikke er tøffe nok til å komme tett oppe i markeringene våre fra midtbanen og bakover, sier treneren.

Follo ledet også 2-0 før 97-spilleren Arlind Rexha greide det ingen andre Mossekråker maktet. Nemlig å sette ballen forbi Follo-keeperen slik at sluttresultatet ble 1-2.

– Vi hadde våre sjanser gjennom kampen, og Oskar Leknes på topp skulle nok hatt straffespark også etter å ha blitt meid ned av keeperen i feltet. Men Follo hadde også sine muligheter, sier Grønstad.

Jonas Grønstad sto en god kamp i mål, og reddet flere av Follos forsøk mesterlig.

– Vi har mye å gå på opp mot samhandling, og det er ikke rart med så mange nye spillere. Men det er en spennende tropp vi har i år også, og jeg er sikker på at det skal bli veldig bra fremover. Nå skal vi spille en rekke treningskamper før seriealvoret starter i slutten av mars. Vi har god tid til å rette opp det vi kan bli bedre på. Vi skal jobbe mye med å få hver enkelt til å bruke færre touch og spille hurtigere fremover. Vi skal også drille samhandling og bevegelsene på topp, sier han.

Fra laget i fjor har Jeløy-guttene Vito Miracco og Sander Melheim forlatt laget.

Oscar Leknes og Dildar Panawandi har kommet fra Kambo. William Skinnarland, Aleksander B. Andresen og Mats Gundersen har meldt overgang fra Ekholt. Alle tre spilte fra start søndag. Det samme gjorde Oscar Leknes. Mathias Karlsen fra Torp har også valgt å satse i Moss denne sesongen.

Spennende Dennis Dokland Ludvigsen fra Sprint startet sitt treningsopphold på Melløs med å spille i søndagens kamp på Melløs. Det er en spiller som Moss FK svært gjerne ser i gul og sort drakt denne sesongen.

Preben Enerhaugen var fast bestemt på å trappe ned i høst til fordel for Kambo. Men nå er lysten til å satse igjen tilbake. Også han fikk noen minutter på banen i Follo-kampen akkurat som 97-keeper Henrik Wenzell.

Moss stilte med følgende lag fra start:
Jonas Grønstad, Jens Norsted, Patrik Johnsen, Sebastian Mortvedt, Jørgen A. Nilsen, Andreas Melleby, Aleksander B. Andresen, William Skinnarland, Mats Gundersen, Erik A. Kristiansen og Oskar Leksnes.

Alle på benken kom innpå:
Henrik Wensell, Dildar Panawandi, Preben Enerhaugen, Sondre Roos, Mathias Karlsen, Ulrik Steen, Dennis Dokland Ludvigsen og Arlind Rexha.