Flott prestasjon av juniorlaget i Gothia Cup

Det er en skuffet MFK-gjeng som nå setter kursen mot Norge, men egentlig er det ingen grunn til å henge med hodet. Moss Fotballklubbs juniorer har all grunn til å være stolte av det som ble levert i den enorme fotballturneringen Gothia Cup.

Etter et knepent tap i den første gruppespillkampen, ble det to strake seiere og 2. plass i gruppen. Det holdt til deltakelse i A-sluttspillet for MFKs juniorer i Sverige. Gutta slapp for øvrig kun inn ett mål i løpet av de tre kampene, mens de scoret hele ni ganger selv. Med andre ord meget imponerende.

Nervepirrende sluttspillkamp

I torsdagens 32-delsfinale var det IFK Fjärås som ventet MFKs unggutter. Svenskene hadde gått ubeseiret gjennom sin gruppe, så det var en meget solid motstander som ventet. Men det skremte ikke mossingene.

– Vi forberedte oss etter beste evne og tok fatt på oppgaven på en god måte, forteller trenerteamet.

– Vi bestemte oss for å gå rett i strupen på dem med høyt press og etter åtte minutter banket Håkon Kolsvik ballen i mål fra 22 meter. Av en eller annen grunn falt vi litt sammen etter pausen. Fjärås overtok vår aggressivitet og utlignet etter åtte minutter av 2. omgang. De fortsatte å holde trykket, men vår keeper Sebastian Willadsen vartet opp med et par veldig viktige redninger. Deretter jobbet vi oss tilbake i kampen. Seks minutter før slutt ble Tobias Evjenn felt 20 meter fra mål og fikk frispark. Jacob Skovly la ballen til rette og banket den i mål, fortsetter trenerne.

MFK ledet dermed 2-1 og jobbet iherdig for å holde motstanderen unna i sluttminuttene. Det lyktes de også med og jubelen ble sluppet løs.

Stor skuffelse

I 16-delsfinalen samme dag var det Onsala BK som MFKs juniorer skulle opp mot. Onsala hadde blant annet to landslagsspillere med i troppen, så dette var et solid mannskap. Moss FK måtte derimot klare seg uten sentrale Markus R. Nilsen (lyskestrekk) i alle kampene, og rett før 16-delsfinalen måtte også talentfulle Jonas Skovly kaste inn håndkleet med sterke magesmerter.

Så var det bare å forberede seg på best mulig vis, selv om to sentrale spillere var utilgjengelige. Men selve oppkjøringen til kampen ble på ingen måte optimal. MFK-gjengen fikk dårlig med informasjon og følte seg ikke særlig ønsket av arrangøren, verken før eller underveis i kampen. Men de måtte bare gjøre sitt beste ved å fokusere på seg og sitt.

– Vi startet litt rufsete og fikk oss en i sekken etter 10 minutter. Alle 50/50-dueller ble dømt imot oss og frustrasjonen ble stor både på banen og på benken, forteller trenerteamet.

Det sto 1-0 til Onsala til pause, men etter hvilen var det et annet mosselag som viste seg. Tobias Evjenn sørget for en herlig utligning som ga en boost i hele laget. Dessverre fikk mosselaget en rekke avgjørelser imot seg utover i 2. omgang, ifølge trenerteamet. Langt på overtid scoret Onsala og vant dermed kampen. En utrolig kjip måte å ryke ut på, men uansett er det god grunn til å være stolt av prestasjonen for MFK-gutta.

– Vi er stolte av å ha med oss en meget fin gjeng på tur som virkelig har fått bryne seg på god motstand. Vi er mer sammensveiset og bedre rustet til å ta fatt på høstsesongen. Vi får bare lovord om hele troppen og deres oppførsel både på og utenfor banen. Tusen takk til alle foreldre som har bidratt og ikke minst samarbeidet med MFK G16. Vi gleder oss til vi blir en felles tropp neste år, avrunder trenerteamet.