Fikk juling på Nadderud

SERIEKAMP, 7. runde.

Junior Elite: Stabæk  – Moss 6-1  (1-1)

Sted: Nadderud kunstgress
Dato: 30.04.2008

Målscorere:
0-1, Øystein Jacobsen
1-1, Omar Fonstad
2-1, Omar Fonstad
3-1, Isak Scheel
4-1, Marius Stormfelt
5-1, Stian Røa
6-1, Daniel Hære

Startellever Moss:
Kristian Bjerke (Anders Pedersen 50′), Jørgen Skifterud (Mats Kaxrud 65′) Bjørn Erik Dørre, Krister Wemberg, Øystein Jacobsen, Anders Heggelund (K) (Martin Reinholdtsen 25′), Mats Stolinski (Mats Lindqvist 25′), Marius Henriksen (Niklas Heia 25′) Martin Holmen, Alexander Bachke (Vegard Edelsten 45′), Minh Duy Bui (Ali Ahmed 25′) 

Dr. Jekyll and Mr. Hyde på Nadderud

Moss FK startet omgangen meget bra, og spilte noe av den beste fotballen de har gjort så langt denne sesongen. Til tider kjøres Stabæk over, og sjansene er mange og store. De første 20 minuttene er opp i mot sesongbeste. 0-1 målet kommer på en corner fra Martin Holmen, Øystein Jacobsen får stå ganske fri og nikker ballen i mål. Etter at Moss FK tar ledelsen fortsetter de presset. Både Minh Dui Buy og Alexander Bachke har store sjanser uten at de omsettes i tellende resultat. Særlig Alexander Bachke burde satt sin sjanse hvor han gjør et flott forarbeid og kommer alene med Stabæk-keeperen. Desverre er han ikke kjølig nok i avslutningen, og han treffer keeperen med skuddet sitt. I denne perioden av kampen kunne MFK økt ledelsen med både 0-2 og 0-3. Etter de første 20 kommer Stabæk noe mer med i kampen uten av de blir særlig farlige. Gutta bak ser ut til å ha full kontroll på Stabæks forsøk på flikker og gjennomstikkere. Etter ca, 35 minutter klarer de likevel å utligne etter at kommunikasjonen bak ikke var den beste, og Kristian Bjerke måtte gi en retur. Dette var Stabæks første skudd på mål i denne kampen. Like før pause måtte Kristian Bjerke gi seg etter en strekk.


            
                                                       Arkivfoto: Alvin Holm 


Moss blir enige i pausen om å fortsette sitt spill, og prøve å gjenskape det de gjorde i første omgang. Det ser ut til at alt som ble sagt i pausen og spillet som var i første omgang ble igjen i garderoben. Helt fra start henger MFK ikke med i det hele tatt. Guttene gjør ikke som de har fått beskjed om og lagdelene henger ikke sammen i det hele tatt. Stabæk tar ledelsen etter snause 10 mintter av andre omgang, og ikke lenge etter står det 3-1. Det er da igjen en halv time av kampen, men det ser ut som guttene allerede har tapt. Hodene er mer bøyde, løpene og strukturen er borte. Enkelte spillere melder seg helt ut, noe som er uakseptabelt. Her skulle guttene gått i seg selv, og bitt tennene sammen. Istedenfor står de å ser på Stabæk løpe over og rundt seg. Moss FKs vinger står ving uten å hjelpe til noe som helst defensivt. Dette gjør det svært lett for Stabæk å skape overtall. Dette gjør det også svært vanskelig for vår midtbane som må jobbe med hele tiden overtall. I stedet for å spille vår fotball, blir ballen klinket opp på en Vegard Edelsten som får en håpløs jobb alene. Likevel skal han ha ros for å prøve. Andre som får godkjent er kaptein Anders Heggelund og Mats Stolinski. Etterhvert som omgangen går ruller ballen inn i nettet bak Anders Pedersen. Hvor strukturen og engasjementet ble av er det ingen som vet. Det ble ihvertfall ikke med ut i andre omgang. Da dommeren blåser av står det 6-1 til Stabæk. De vinner andre omgang hele 5-0! Stabæk har 7 skudd “on target”, og hele 6 går inn. Det er heller ikke veldig flatterende statistikk.

 

Dette var en merkelig kamp å bevitne med tanke på de to vidt forskjellige omgangene. Guttene viste at de kunne hevde seg i første omgangen, og hadde guttene vært noe mer presise og heldige kunne kampen fort vært punktert. Likevel klarer Stabæk å utligne før pause. Andre omgangen er det like greit å glemme så fort som overhodet mulig, da den bare er et flaut skue.

mvh “Jonne” og Lars.

 

Nå er det bare for guttene å glemme denne kampen og nullstille seg foran neste kamp. Førstkommende lørdag er vi gjester på Kringsjå kunstgress. Serieleder FC Lyn Oslo er motstander og avspark er klokken 13.00.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design