Får Orest sin tredje?

Orest Grechka var nok den av nykommerne i årets stall som det knyttet seg mest usikkerhet til for alle som følger MFK. Likefullt har amerikaneren fått en kjempestart med to mål på de to første treningskampene. Vi tok en prat med måltyven for å høre litt om hva vi kan vente oss i forsettelsen.

-Selvfølgelig er det moro å score mål, og jeg håper det skal bli mange flere. Men det viktigste er likevel å bidra til at laget spiller bra og at vi oppnår resultater sammen, sier en noe beskjeden Orest.

Dere er godt igang med vintertreningen. Kan du si litt om hvordan det har gått til nå, og om det er noen forskjeller til det du er vant til?

– Det jeg har lagt mest merke til er de positive omgivelsene. I MFK fokuseres det på hva du gjør bra, og det får du skryt for. I min tidligere klubb ble det negative ved spillernes prestasjoner stadig trukket frem av trenerne, og da blir det vanskelig å utvikle seg i riktig retning. Jeg synes Knut Torbjørn virker som en topp trener, og Per Morten har også hjulpet meg mye. Jeg lærer mye hver eneste dag!

Dine egne prestasjoner har også vært bra til nå(?)

-Jeg er førnøyd med min egen innsats i kampene til nå, mens prestasjonene på trening har svingt litt for mye. Jeg skal tilstrebe å få litt mere kontinuitet i det jeg driver med. Kanskje jeg kan skylde på at det er litt vanskelig å tilpasse seg snøen??!

Hva synes du om dine nye lagkamerater?

-Inntrykket mitt så langt er at stallen består av mange talentfulle spillere, og det blir garantert en stor utfording å komme med på laget!

Kan MFK-supporterne forvente seg et nytt Grechka-mål mot Lyn?

– Det hadde ikke vært meg imot! Nå skal jeg spille i en ny posisjon på kanten, og det blir en ny utfordring i seg selv. Jeg skal gjøre mitt for at vi spiller bra og får en ny seier, og så får vi se om det kan bli en ny scoring også, avslutter en ydmyk Orest Grechka.

Med forbehold om at Lars Habberstad, Magnus Amundsen og Simen Brenne kommer hjem til kampen, stiller MFK med følgende lag mot Lyn i Østfoldhallen fredag (kampstart 18.15):

Per Morten Kristiansen, Kristian Østli, Carsten Johansen, Jan Tore Ophaug, Anders Juliussen, Hans Erik Ramberg, Kjell Olofsson, Gard Kristiansen, Orest Grechka, Simen Brenne og Øivind Storflor.

Innbyttere: Rino Hansen, Lars Habberstad, Magnus Amundsen, Terje Høsøien og Petter Arnesen.