Et oppsett det lukter opprykk av

Det er fortsatt flere måneder igjen til 2016-sesongen innledes, men det er ingen tvil om at Moss Fotballklubb har grunn til å se det nye året lyst i møte. 2016 kan bli jubelår for MFK – i dobbelt forstand!

TEKST: KNUT HOVLAND

I cupfinalehelgen ble avdelingsoppsettet for 2. divisjon neste år presentert, og vi er overbevist om at mange MFK-supportere slapp et gledesrop da de så det. Vi slipper å møte Follo igjen, og vi slipper langturene nordover og vestover.

Sportslig sett en meget interessant avdeling, og samtidig en avdeling som MFK bør ha et naturlig mål om å ligge i aller øverste sjikt av. Den snart 110 år gamle klubben bør med andre ord gå inn i 2017 som en 1.-divisjonsklubb. Og da nærmer vi oss også fort 2020-visjonen til MFK-styret.

Nå vil sikkert mange påpeke at et opprykk ikke kommer på bestilling, og at det er mye som kan skje i løpet av en lang sesong. Det er selvsagt riktig, men likevel er det ingen tvil om hvor lista bør ligge når ledelsen i klubben, trenerapparatet og spillerne skal diskutere ambisjonsnivået for 2016.

En viktig forutsetning er selvsagt at MFK kan fortsette å utvikle det laget og de spillerne som nylig har lagt bak seg en meget god sesong. Et par-tre forsterkninger er heller ikke å forakte.

Ser vi på motstanderne, er det nok Bærum, Fram og Kvik Halden som vil bli de tøffeste konkurrentene – med Tønsberg, Pors og Notodden som mulige outsidere.

Bærum, med mossingen Roar Johansen som trener, rykket ned fra 1. divisjon i høst og vil nok gjerne fort opp igjen. Det tror vi ikke de klarer, i alle fall ikke i første forsøk. En av deres beste spillere, Andreas Aalbu, meldte overgang til Fredrikstad i siste halvdel av 2015-sesongen, og laget kan bli ytterligere svekket etter nedrykket.

Mange av oss husker også høstkampen mot Bærum på Melløs for drøyt to år siden, da ble det 3–1 til MFK like etter at Arne Erlandsen hadde overtatt treneransvaret. Det var da oppturen til Moss virkelig startet!

Budstikka melder at Roar Johansen og assistenttrener Bård Heggset har fått sparken i Bærum og at det er turbulente forhold i klubben akkurat nå.

Ellers vet vi som følger MFK og 2. divisjon tett at Kvik Halden alltid er en vanskelig motstander. De satte sluttstrek for opprykksplanene til Moss i høst da vant 2–1 i Halden, og de har også vært en vrien motstander de foregående sesongene.

Fram var også med på å dempe jubelen i Moss for noen måneder siden da de vant på Melløs, men i vårkampen i Larvik gikk det MFKs vei. Fram blir garantert en av de hardeste motstanderne i 2. divisjon avdeling 4 kommende sesong.

I tillegg til opprykk, bør MFK også ha en ambisjon om å henge med i cupen – i alle fall til 3. eller 4. runde. I år ble det dessverre en veldig tidlig exit. Kvik Halden er blant klubbene som har vist at lag fra 2. divisjon kan hevde seg godt mot både 1. divisjonslag og Tippeligalag.

En ekstra grunn til å være optimist foran 2016-sesongen: At Ole Martin Nesselquist er ansatt som assistenttrener i MFK. Han har gjort en flott jobb som trener i 3. divisjonsklubben Trosvik i Fredrikstad de siste sesongene, og har fått anerkjennelse for det i Plankebyen.

Det er ikke alltid folk fra Moss får rosende omtale i Fredriksstad Blad, men Ole Martin har klart det – opptil flere ganger. Sammen med hovedtrener Ørjan Christiansen kan han ta MFK til nye høyder.

Lykke til!