En by – En fugl – Ett lag!

MFK-gutt siden 1960!

Apropos 60 – neste år er det faktisk tre “ekte MFK-gutter” som når dette alderstallet. To av de aller, aller beste og mest verdifulle spillerne i MFK gjennom tidene, Geir O. Henæs og Ole Johnny Henriksen – samt undertegnede.

Hundrevis av, ja, faktisk godt over tusen a-kamper sammen i den gul-sorte drakta. Tar vi med alle kampene vi spilte sammen som miniputt-, lilleputt-, smågutte-, gutte- og juniorspillere, ja, da kan vi telle flere tusen kamper.

Samhold, vennskap og ikke minst den største respekt for hverandre, både som fotballspillere og individer, gjorde sitt til at vi alle tre fikk rimelig greie fotballkarrierer.

Det ble seriemesterskap på alle tre i 1987, norgesmesterskap på Geir og Ole J. i 1983, mens jeg dro utenlands og måtte nøye meg med et par seriemesterskap med Bayern München og senere spill i den daværende toppklubben Nottingham Forest. I tillegg har vi alle spilt “med flagget på brystet” for Norge.

Tre spillere kan aldri utgjøre et lag alene, så suksessen må og skal selvfølgelig deles med alle spillerne som vi var så heldige å få trene og spille med i Moss FK. Det må være en god ledelse, gode enkeltspillere, en indre “fotballglød”, samt mye godt humør i ei gruppe, for at et lag skal lykkes. Ikke minst må holdning til trening være profesjonell. Denne miksturen i gruppa vår var en vesentlig årsak til at Mossefotballen blomstret i “gamle dager”.

Så hva med MFK i dag?

Først en takk til klubbledelsen, trenere og spillere som gjorde et fantastisk stykke arbeid med de grep som ble gjort i 2013, for å berge klubben fra et nærmest “sikkert” nedrykk.

Ser ut til at trenden med gode tiltak fortsetter i 2014. Nye spillere og folk i støtteapparatet kommer til. Positivt at Arne Erlandsen tar minst ett år til i klubben.

Veien videre skal stakes ut, og noen fasit på de absolutt riktige veivalg finnes vel egentlig ikke. Vi bør imidlertid ha tid til å lykkes, og da synes jeg det er viktig at spillere fra egne rekker, “produsert” i Moss FK eller i andre klubber i vårt naturlige nærmiljø, får muligheter og ikke minst god tid til å etablere seg på a-laget. Sammen med innhentede kvalitetsspillere bør dette bli en fin miks som kan løfte Moss FK.

Når det gjelder tid til å lykkes, så kan det være på sin plass å gå tilbake til Geir, Ole J. og undertegnedes “fotball-karrierestiger”, og kanskje herfra ta litt lærdom.

Ole Johnny var det største talentet, var selvskreven på MFKs juniorlag (kanskje Norges beste juniorlag på den tiden), og nærmest klar for a-laget allerede som 17-åring. Hva så med Geir og undertegnede? Vi var nok ikke alltid førstevalget når juniortreneren satte lagoppstillingen på papiret. Ingen av oss spilte fast på a-laget som førsteårssenior, men vi var så heldige at vi ble gitt en stor tillit (rettferdig eller ikke?) etter hvert, der vi i utallige kamper fikk lov til å prøve og feile, uten å bli satt på benken. Er ikke sikker på om alle “forståsegpåere” på den tiden var enige i at unge Henæs og unge Aas fortjente den tilliten. Men, uten denne, så er det faktisk ikke sikkert våre fotballkarrierer hadde blitt slik de ble. Vi får si at den tidens ledere/trenere hadde skikkelig peiling, for det endte jo med at vi ble brukbart verdifulle for klubben vår i mange år. 🙂

Ønsker vi får et 2014 der spenningsmomentet ikke dreier seg om nedrykk, men om opprykk til Adeccoligaen for 2015-sesongen!

Ses på Melløs – heia Moss!

Lykke til – ha en fin sesong,
Einar

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design