Eggen skal ha Molde-poeng

Kjell Olofssons skade plager han såpass at han blir nødt til å stå over kampen på søndag. Dermed måtte Knut Torbjørn tenke annerledes og svaret ble Magnus Amundsen. Målet for søndagens kamp: Å sikre det nødvendige poenget som 100% sikrer ny kontrakt i Tippeligaen.

– Kjell hadde spilt om han hadde vært frisk, ja. Men sånn er det. Skader kommer og går de og da må en bare leve med det. Jeg tror likevel vi skal være godt rusta til kampen på søndag. Vi har fått forberedt oss godt og spillerne virker fin i kroppen. Nå har det kommet litt regn og gitt en sleip bane. Jeg tror det kan pass oss bra.
Det er et sagn i Moss som sier at MFK aldri taper i regnvær.
– Ja, det kan nok stemme det. Vi har forholdsvis mange lettbente spillere, så det håper jeg kan gagne oss, men det er klart det har Molde også fremover på banen. Nå kommer de direkte fra Spania og bare er hjemme og snur. Det kan gå til vår fordel, uten at vi skal vektlegge det for mye. Jeg håper vi kan avgjøre at vi er i Tippeligaen neste år med egen dyktighet og innsats.
Magnus får sin første kamp fra start i år?
– Ja, det stemmer det. Det er jo sånn med de ungguttene at de bølger litt i prestasjonene. Det har jo også sammenheng med at vi har mista en del sentrale spillere opp igjennom året, pluss det at Magnus har hatt en veldig fin formstigning. Det er tilfeldig det at det skjer akkurat når juniorlaget spiller finale, men vi har en klar prioritet om at vi alltid skal bruke de beste spillerne på A-laget. Simen og Magnus er begge gode nok for førsteelleveren ut i fra det mannskapet vi har tilgjengelig og da spiller de på A-laget. Når det gjelder keeperplassen, så har Rino vært førstkeeperen vår før i år. Jeg følte at det var riktig at det var konkurranse der også. Per Morten grep sjansen sin veldig bra, men det har også ligget i kortene at Rino skulle få sjansen igjen. Da var det veldig naturlig at det skjedde nå. Slik at Per Morten kan frigjøres til juniorspil.
Hvordan se du på kampen på søndag? Den som går på Melløs…
– Må nok regne med at Molde vil få en del av ballbesittelsen og at vi forhåpentligvis ligger aggressivt og bryter i gunstige posisjoner og kan bruke farta vi har fremover på banen. Jeg håper vi kan være så tett i forsvarsleddet at de ikke får utnyttet de gode individuelle ferdighetene de har fremover på banen. Det er veldig gode spillere vi snakker om.
Det var en veldig god kamp på bortebane? (Vant 3-0)
– Ja, det var en kamp vi fikk veldig inn i vårt spor. Vi hadde forventa oss en skikkelig forsvarskamp og det starta jo også sånn, men så så spillerne at vi både fikk til å kontre og få til å hvile og kontrollere spillet. Så fikk vi også mål på den andre sjansen vår. Om det var målsjanse kan jo diskuteres, for Jarkko dundra jo ballen i krysset fra 30 meter. Så vi gikk til pause med 1-0 og Molde gikk hardt ut etter pause. Vi scora tidlig i andre omgangen på et glimrende angrep og da gikk det mer i vår favør. Molde slet, vi lå og ventet på de og vi kontra inn et tredje mål. Det var en perfekt kamp for oss, men vi kan ikke regne med at ting skal gå så knirkefritt denne gangen, men litt av den samme taktikken ligger bak. Vi kan jo gjerne håpe det, men realistisk sett skal vi være fornøyd med å få et poeng mot et av landets fire beste lag.
Det er det poenget dere trenger for å sikre plassen?
– Yes!

Søndagens lag:
Rino A. Hansen
Johan Petter Winsnes
Rune Tangen
Jan Tore Ophaug
Anders Juliussen
Hans Erik Ramberg
Magnus Amundsen
Gard Kristiansen
Dagfinn Enerly
Simen Brenne
Kent Bergersen

På benken:
Lars Hatlen
Lars Habberstad
Benjamin Bruun
Tom Hammerborg
Joakim Hermansen

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design