Dødelig effektive

Hovedtrener Jon Eirik Ødegaard mener Moss spilte en grei kamp, men at de er for dårlige foran mål.

– Vi møter et robust lag som er dødelig effektive foran mål. De kommer til relativt enkle sjanser som kunne vært unngått fra vår side. I første omgang synes jeg vi roter og stort sett hele omgangen dreide seg det om å få ballen oppover på banen. I andre omgang derimot synes jeg vi skjerper oss. Vi viser en knallinnsats og får til noe bra spill, men manglet spruten foran mål. Vi kom ikke til mange målsjanser på grunn forsvaret til HamKam som var veldig kompakt. Jeg tror nok ikke det vil bli noe enklere utover sesongen. Vi er med i den tøffeste serien og møter de beste lagene i Norge. Nå er det bare å legge dagens kamp bak oss og jobbe hardt frem mot neste kamp, forteller Ødegaard.

Ifølge MFK-spiller Jacob Mjelde var det vanskelig å spille mot HamKam som la seg veldig bakpå.

-Jeg tror aldri jeg har spilt mot ett lag som spiller slik HamKam gjorde i dag. De ligger med 10 mann på 16 meteren og det er nesten umulig å komme igjennom forsvaret. Vi stanger på hele veien men det ble for tøft i dag. Jeg synes vi var bedre spillemessig men vi klarte desverre ikke å sette noen av sjansene våre. Vi er ikke vant til å spille mot ett slikt spillesystem og viste ikke helt hvor vi skulle gjøre av oss. Vi spiller oss bra opp mot 16 meteren men klarer ikke å komme til gjennomspill i bakrom fordi de hadde ett såpass tett forsvar.

Saken fortsetter under bildet

Jacob Mjelde var fornøyd med sin egen innsats, men mener at Moss må finne en bedre
løsning før neste kamp finner sted. (Foto: Alvin Holm)

-Jeg synes jeg spiller ok. Jeg hadde kontroll på det meste bortsett fra målene som kunne vært unngått. Det var ett selvmål og det er sånn som skjer. Men de to andre kommer altfor lett. Nå gjelder det for oss å finne en løsning på problemet. Vi er avhengig av ett fast mønster i laget, noe vi ikke har hatt den siste tiden. Jeg tor nok det vil løsne utover sesongen men det bør helst være klart fort som mulig. Nå skal vi trene mye på enkelte ting å håpe på at det sitter i løpet av neste uken, avsutter Mjelde.

Sted: Melløs Kunstgress
Tilskuere: ca.30
Hoveddommer: Kato Letting
Assistentdommere: Thomas Myran, Sigurd Tholquist

Mål:
0-1 Tuncay Øcalan, selvmål (29)
0-2 Morten Meland (41)

0-3 Jonas By (45+1)

Startellever Moss:
Kristian Bjerke, Mats Kaxrud, Jacob Mjelde, Tuncay Øcalan, Øystein Jacobsen (ut63), Anders Hegglund (ut76), Andreas Kjærnes (ut45), Tobias Hattevig (ut45), Martin Holmen, Vegard Edelsteen, Jørgen Skifterud.

Innbyttere:
Kristoffer Skavås (inn45), Are Larsen (inn45), Aleksander Jacobsen, Kevin Duve, Christian Evensen (inn76), Håkon Evensen (inn63), Andreas Nygård.

BILDER FRA KAMPEN

Andreas Kjærnes og Tuncay Øcalan til høyre, i aksjon mot Hedmarkingene.

Martin Holmen var farlig nær med å score her under 1. omgangen.

Andreas Kjærnes rager høyest i lufta, men det hjalp lite i denne kampen.

Kristoffer Skavås er en driblefant med sine kjappe føtter.

Her smeller Jacob Mjelde til i en luftduell med en HamKam-spiller.

Alle foto: Alvin Holm