Direkte til 1. runde i NM

– Vi ønsker å prioritere cup og serie på lik linje. Vi skal alltid spille for å vinne kamper, uansett motstander eller turnering.
 
– Det at vi slipper kvalifisering til cupen er selvsagt fint, for da får vi bedre kontroll på matchingen inn mot serien. Men uansett hadde vi fått kamptrening, så det er ingen store forskjeller der. Vi skulle uansett hatt en soleklar ambisjon om å komme oss til 1.runde i cupen, forteller MFK-trener Ole Martin Nesselquist til mossfk.no 

Norges Fotballforbund (NFF) skriver på sine nettsider:

– Med utgangspunkt i ny seriestruktur fra 2017, har Norges Fotballforbund gjennomgått og evaluert retningslinjene for uttak av lag til Norgesmesterskapet. Hovedprinsippet er at det er forrige sesongs sportslige prestasjoner som skal danne grunnlag for uttaket. Gjeldende bestemmelser tilsier at minimum 250 klubber skal delta samt at det skal spilles to kvalifiseringer og sju ordinære runder, skriver forbundet og tilføyer:

– Lag som ble flyttet ned fra PostNord etter omleggingen av seriestrukturen regnes som sportslig bedre enn lag fra 3. divisjon som ikke rykket opp. For 2017 vil kriteriene fra 2016 bli videreført ved at lag som spilte i Tippeligaen, OBOS og PostNord i 2016 kommer med i 1. ordinære runde for 2017. Dette innebærer at det også i 2017 skal kvalifiseres 47 lag inn i 1. runde.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design