Den gode følelsen

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@arkiv.mossfk.no)

Deprimert trener
Kai Andersen må ha vært i ”kjelleren” rett etter cup-tapet mot Kvik Halden. Sparta Sarpsborg gjentok misèren fra i fjor da Lisleby tok skalpen deres på overbevisende måte. En ydmykelse den gang, om mulig verre i år! Og Andersen var på nippet til å permittere seg selv før tiden. Det godtok ikke klubbens ledelse, og fikk med seg spillerne på det. Dermed blir hovedtreneren til Sparta Sarpsborg å se på Melløs også i år.

Godt og svakt
Sparta Sarpsborg ble slått lett på hjemmebane 4-1 for ett år siden, men slo tilbake på eget gress utpå høsten. 2-0 og en svært svak forestilling av kællane var årsverste. Det store antallet mossinger som dro sørover, var i harnisk over kamputviklingen og innstillingen til spillerne. Det som startet svært godt, utviklet seg til å bli et raknet strikketøy av et lag, som skulle bevise hvem som var best i Østfold. For Fredrikstad slår vi jo uansett egen form…

Taper ikke hjemme?
Fjoråret startet ujevnt og til dels svakt. Så langt ligger vi atskillig bedre an med 5 poeng mer enn fjoråret. Den utrolig viktige seieren på Notodden er noe kællane tar med seg hjem som selvtillit. At vi er ubeseiret på eget gress, burde tilsi at sjansen for et tap er enda lenger borte etter suksessen i Telemark.

En goalgetter, takk!
Likevel er det noe som skurrer når vi nesten ikke har puttet mål i år. 9-8 i målforskjell viser med all tydelighet det faktum. Avstanden til de beste lagene er i så måte for stor til at vi kan håpe på en plass på pallen i år. Vi har rett og slett ingen goalgetter, og betydningen av en slik egenskap i laget kan ikke undervurderes. Hvorfor er ellers storscorere så vanskelig å få tak i? De verdsettes og har en høy prislapp. En goalgetter er ikke noe man kan utvikle i et lag uten videre. Det er en egenskap i frekkhet og utilregnelighet som trolig er medfødt. Som mye annet. Inntil vi gjør et funn i egne rekker eller råker ut for en uoppdaget sådan, scorer stoppere og dype midtbanespillere. Mål er mål, men de opptrer etter vårt syn ikke ofte nok.

Jon André Giggs
Så får vi sette vår lit til at Jon André holder én hel kamp. På sitt beste minner dragene til Jon André om en viss Giggs på Manchester United. På sitt svakeste kunne undertegnede vært motstander. Vi tror det handler om psyke. For fysikken blir ikke brått redusert til null på fem minutter. Så psyken i laget er viktig på flere måter. Når beina ikke vil løpe og hodet er vendt mot jorden, vet vi at motoren har stoppet i hodene. Det går selvsagt utover prestasjonene. Motsatt virker det like tydelig. Derfor gjelder det å skaffe seg den gode følelsen tidlig i kampen. Moss taper ikke når de scorer først. Det er bevis nok!

Vi tror på tidlig scoring til kællane på mandag kveld. Møt opp i tide folkens!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design