Danske Bank Cup

– Vi har skissert et foreløpig sesongopplegg med treningskamper og treningsleir i Tyrkia for gutta. Kim og jeg jobber godt sammen, og støtteapparatet for øvrig har gitt meg en kjempefin velkomst. Med november bak oss, er vi veldig spent på hva vi kan prestere mot Sarpsborg jr på mandag.

– Det er mye gode ballferdigheter hos gutta. Jobben videre blir å utfordre guttene på BBB (ballkontroll, blikk, balanse), men den store jobben blir å utvikle hver enkelt i sine roller (rolleferdigheter). Tenker spesielt på taktiske valg individuelt, lagdeler og som lag.

– Trenerteamet håper å tilby fagkompetansen, men er like mye opptatt av Trivsel, Samhørighet og Glede inn i treninger/kamper. Ser en på innbydelsen og historikken til Danske bank cupen, så er det ikke tvil om at dette er et uoffisielt kretsmesterskap for juniorlag i Østfold.

– Kampen mot Sarpsborg junior (som har vunnet cupen de siste 2 årene), er en flott anledning for oss i trenerteamet til å se gutta i match mot en god motstander, mener juniortrener Bjørn Christensen.

Danske Bank Cup

Semifinale: Moss FK – Sarpsborg 08

Sted: Østfoldhallen
Dato: 03.12.2012

Kl: 18.15

___________________________________________

Danske Bank Cup arrangeres i år for 4.gang.

Tidligere vinnere er:

2009 Fredrikstad FK
2010 Sarpsborg 08
2011 Sarpsborg 08
2012 ???

Premien i Danske Bank Cup er en gedigen vandrepokal, som må vinnes 3 ganger for å få ha til odel og eie!

Sarpsborg 08 kan i år klare det!!

Bakgrunn for cupen er som følger:

Gjennom normalt seriespill er det vanskelig å si hvem som har det beste juniorlaget og de beste spillerne.

Østsiden IL vant i år Junior KM, og ble dermed kretsmester i juniorklassen 2012.

Men de aller beste juniorlagene kan tenkes spiller i Junior Interkretsserien.

Her spilte i år de 3 andre lagene i Danske Bank Cup.

Men det er heller ikke sikkert dette er de beste juniorlagene i kretsen, fordi de aller beste juniorene spiller ikke så ofte juniorfotball. De spiller på klubbenes A-lag i enten Tippeliga, Adeccoliga eller 2.divisjon.

Det vil i praksis si Østfold beste juniorlag!

Og sannsynligvis har noen de aller beste spillerne med tanke på fremtiden for klubben sin. Og dermed den klubben som utvikler de beste talentene også, skriver Østfold fotballkrets.