– Bør være blant de fem beste

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)

Fakta

Navn: Andreas Strand
Posisjon: Spiss
Drakt,nr: 21
Alder: 28

Fødselsdato: 10.06.1978

Høyde: 194

Vekt: 92

Tidligere klubber:
– Drøbak Frogn

– Follo

– Stabæk

Hvem er Andreas Strand?
Jeg er en liten og uskyldig gutt fra Trømborg som er født og oppvokst på Stovner. Jeg flyttet ut til Trømborg da jeg var 10 år gammel. Etter det flyttet jeg inn til Oslo fordi at jeg jobbet der og er utdannet som maler. Jeg har svennebrev både som tapetserer og som maler faktisk. Dette har jeg drevet med før jeg ble fotballspiller på heltid i en alder av 26 år.

Du har på imponerende vis gått opp tre divisjoner på tre år, noe som er overraskende bra?
Ja, det stemmer. Jeg spilte i Drøbak/Frogn i fem år i 2. og 3. divisjon der. Deretter ble jeg hentet til Follo. Der spilte jeg en sesong i 2. divisjon, før vi rykket opp til 1 divisjon. Jeg spilte da en sesong i nettopp 1. divisjon (2005). Deretter ble jeg hentet til Tippeligaen av Stabæk. Det gikk meget fort for mitt vedkommende, men det beviser at det er fullt mulig hvis man står på.

Hvorfor ble det Moss?
Det var fordi jeg nå har vært Stabæk-spiller i et år nå og ikke fått noe mulighet til å spille der jeg håpet på i og med at Stabæk har to av Tippeligaens beste spisser. Jeg har vært veldig interessert i Moss FK lenge nå. Denne klubben har jo tradisjoner og har vært i Tippeligaen. Laget har vært brukbart med i toppen av 1 divisjon. Da var det et enkelt valg å gå til MFK. Jeg har ellers en søster som spiller håndball for Rygge HK og som bor her nede. Samtidig kommer familien min kommer fra Østfold.

Hva er dine styrker og egenskaper som fotballspiller?
Styrkene min er jo at jeg er stor og sterk, har jo scoret en god del mål før, så får vi håpe på at jeg gjør det i år også. Jeg er vel ålreit god til å holde på ballen og god på hodet. Er ikke lynhurtig akkurat, men ikke så veldig treg heller.

Hva kan du tilføre Moss tror du?
Det er først og fremst at jeg begynner å få en del rutine på fotballbanen med årene sånn at jeg kan hjelpe de andre gutta hvis det skulle butte litt i mot, altså å holde oss oppe og gå foran med et godt eksempel hvis de skulle trenge det. Jeg er vel også et oppspillspunkt og kan holde bra på ballen og forhåpentligvis score en del mål som også er en del av jobben min her.

Hvor bør Moss ligge på tabellen når alvoret er godt i gang for sesongen?
Etter det som jeg så fra den kampen, mener jeg at vi bør ligge i toppen. Men det er klart at det er mange gode lag i Adeccoligaen denne sesongen også som har mer penger enn det vi har. Dette må vi jo ta hensyn til, men samtidig kan vi heller da kan komme litt nedenfra og overraske litt. Jeg mener absolutt at vi bør ligge blant topp 5, og da blir det jo fort kort vei lenger opp på tabellen. Molde og Ham-Kam blir nok en vrien nøtt, men det er ikke umulig å kjempe mot dem. Klarer vi å holde nivået oppe stort sett hele sesongen, vil MFK bli veldig skumle i år. Det er jeg sikker på, forteller en optimistisk Andreas Strand til mossfk.no

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design