Ble senket av HamKams dødballer

SERIEKAMP, 6. runde.
Junior Elite: Moss  – HamKam 2-3  (1-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 24.04.2008
Kl: 19.30

Målscorere:

0-1, Lars Wien (40)
1-1, Aleksander Bachke (46)
2-1, Anders Hegglund (52)
2-2, Olav Sveen (58)
2-3, Håkon Haalmen (64)

– MFK-juniorene spilte en kjempekamp og var fullt på høyde med HamKam. Torsdagens tap mot Ham-Kam føles derfor utrolig bittert etter at guttene virkelig spilte god fotball. Til tider ble HamKam spilt rundt, men desverre var vi for unøyaktige på den siste tredjedelen av banen.

Juniortrener-Jon Eirik Ødegaard forteller til mossfk.no at resultatet er ufortjent med tanke på MFK sitt gode spill og innsats i denne kampen, det er utrolig bittert å få to baklengsmål i trynet i løpet av få minutter. Begge kom på dødballer kun kort tid etter at kaptein-Anders Hegglund scorte 2-1 målet for hjemmelaget.

– Men vi visste veldig godt at HamKam var veldig gode på dødballer og at de slår mye langt, men de byr sjeldent på noe finspill i denne kampen. Men allikevel så føler jeg at vi hadde brukbar kontroll på den defensive delen, og vi hadde mange målsjanser som fort kunne endt i flere scoringer for vårt vedkommende, avslutter en skuffet men fattet Jon Eirik Ødegaard.

 

                               Aleksander Bachke scorte 1-1 målet

Første omgang var ganske jevnspilt hvor de helt store sjansene uteble. HamKam slo konsekvent langt for så å vinne andreballer på vår banehalvdel. Vi var litt slappe på andreballene slik at HamKam fikk vinne for mange av de. Vi mistet også ballen meget unødvendig flere ganger som gjorde at HamKam kunne komme med mange. 0-1 scoringen er nettop av disse hvor vi mister ballen helt unødvendig og HamKam scorer på et langskudd fra ca. 20 meter. Likevel er vi bedre i banespillet enn guttene fra Hamar. 1-1 kommer etter et meget vakkert angrep fra vår side som starter på back. Deretter et det hurtig tempo, stor bevegelse og klikk klakk fotball som gjør at ballen havner hos Alexander Bache som ikke gjør noen feil alene med HamKam keeperen.


                         Kaptein-Anders Hegglund scorte 2-1 målet

Andre omgang starter som den første hvor Hamarlaget klinker ballen lengst mulig opp i banen for så å prøve å vinne ballen. Her har vi full kontroll og guttene er flinke til å lese klimaet i spillet. Vi eier banespillet, men HamKam er likevel farlige på sine overganger. Kristian Bjerke i MFK-målet redder strålende flere ganger hvor HamKam kommer igjennom alene med sonsgutten. 2-1 målet kommer etter et vakkert skudd fra kaptein Anders Hegglund. Han får ballen på rundt 16-meter og kliner ballen inn i nettet bak en fortumlet HamKam keeper. Etter dette kjører vi på for å “drepe” kampen, og Marius Henriksen kunne gjort nettopp dette, men alene med Hamarkeeperen setter han ballen i stanga.

HamKam vinner da ballen og på det påfølgende angrepet utligner de. Vi viste at HamKam var gode på dødballer og da vi unødvendig gir bort cornere og når vi ikke gjør oppgavene våre er det lett for HamKam. De scorer i dag to goaler på nettopp dødball, og det føles noe unødvendig fra vår side da vi i de foregående kampene er meget gode på å forsvare oss på dødballer. Derfor kommer også HamKams vinnermål på en corner hvor en spiller får stå helt alene på bakre. Derfor føles det litt sløvt ut fra vår side å slippe inn nettopp et slikt mål. Etter dette skaper vi store sjanser og med mer nøyaktighet og klokere pasningsvalg kunne vi fort ha utlignet og kanskje til og med vunnet denne kampen.                                         Jørgen Skifterud i aksjon

Å tape en slik kamp føles alltid surt da vi eier banespillet totalt. HamKam har satser kun på å klinke ballen lengst mulig opp i banen for så å duellere. Vi har full kontroll på dette, og spillerene er svært flinke til å lese dette klimaet i kampen. Hadde vi vært mer nøyaktig både offensivt og defensivt i dagens kamp kunne vi fort ha vunnet. Guttene skal likevel ha all ære for å ha spilt en god kamp. HamKam henger ikke med i det hele tatt da vi setter opp tempoet og har stor bevegelse. Kombinasjonene er mange ganger flotte og vi spiller så og si HamKam rundt. Likevel så taper vi, og gutten var meget skuffet i garderoben etter kamp. Vi skjønner dette og guttene hadde virkelig fortjent poeng i denne kampen mot et lag som danskene ville sagt spilte “fjeldapefodbold”


                                     Mats Stolinski løp mye som vanlig


                                    Jørgen Skifterud kjempet godt ifra segAllerede lørdag (26/4) venter ny kamp, og da er Grorud gjester på Melløs Kunstgress. Dette er første runde i årets junior-NM, og avspark er klokken 13.00. Vi er meget sikre på at guttene ønsker revansje etter torsdagens tap mot HamKam. Møt gjerne opp for å støtte juniorkællane i kampen om avansement i årets NM.

 

Mvh

Jonne og Lars

 

 

 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design