Bachke ble matchvinner på overtid

Helten-Aleksander Bachke var selvsagt i ekstase etter kampen siden han sikret tre deilige, men ikke minst viktige poeng for sine lagkamerater. Følgende kommentarer vil han dele med mossfk.no sine trofaste lesere:

– Dette er knallbra, det er alltid moro å kunne avgjøre en kamp spesiellt på overtid. Nå er vi oppe og kjemper i toppen mot de aller beste juniorlagene i landet.

Scoringen forklarer han på følgende måte med et KJEMPESTORT glis rundt munnen:
– Den kom etter en utrolig bra prestasjon av Andreas Kjærnes hvor han drar seg igjennom flere Follo-spillere og kommer seg til linjen der han får slått 45 grader. Samtidig så ser jeg at keeperen er på vei til det andre hjørnet, da får jeg god tid til å avslutte med å safe ballen ned i det nærmeste hjørnet. Sinnsykt deilig!!

– Følelsen som jeg fikk da ballen trillet inn mellom stengene klarer jeg rett og slett ikke å beskrive, ubeskrivelig moro var det. Dette var jo den nest siste seriekampen før halvspilt serie, og da smakte denne seieren ekstra godt. Neste uke så kommer serieleder Bærum på besøk til Melløs kunstgress, vinner vi den så er vi definitivt på topp, avslutter en stolt Bachke.

– Dette var en verdig avslutning for kaptein Anders Hegglund som spilte sin siste juniorkamp før han skal kle seg i kongens klær i en god stund fremover.


Interkretsserien-2009, 13. runde:

Junior elite: Moss – Follo 1-0 (0-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 25.06.2009
Kl: 19.45

Dommer:
Tore Johansen, Sarpsborg 08

Målscorere:
1-0, Aleksander Bachke (94)

Startellever Moss:
Kevin Duve, Mads Kaxrud, Tuncay Øcalan (Niklas Heia), Jacob Mjelde (Aleksander Thers Jacobsen), Anders Bjørkmann (Andreas Kjærnes), Kristoffer Skavås, Andreas Nygaard (Are Larsen), Anders Hegglund (Anders Madsen), Martin Holmen, Vegard Edelsteen, Marius Alexandersen (Aleksander Bachke).

Startellever Follo:
Ole Syrstad, Thomas Holm Ognenov, Halvor Raddum, Magnus Husa, Thomas Axelsson, Ruben Eiret, Matias Riksheim, Stian Fiske, Simen Strande, Per Christian Vassbotn, Fitim Azemi.

Slik ser tabellen ut etter 13. serierunder. (Kilde: Speaker.no)

—————————————————————————————————-

Du kan lese fullt referat fra kampen her: (Av: Lars E. Eriksen)

Det var en spennende og jevn kamp som ble spilt i varmen på Melløs kunstgress torsdag kveld. Lagene hadde sine perioder hvor de ledet an i banespillet, men det var hele tiden en jevn og fartsfylt kamp. Moss dro likevel det lengste strået med en scoring på kampen nest siste spark på ballen. Dermed ble alle poengene igjen på Melløs.

Ingen kunne sagt noe på om det hatt blitt poengdeling mellom MFK og Follo torsdag. Follo spilte en god kamp og viste frem fin fotball kampen igjennom.
De skapte noen store sjanser som MFK var heldige de ikke fikk puttet i nettet. På andre siden av banen skapte også Moss FK store sjanser.

Moss hadde flere gode kombinasjoner, og var trygge defensivt. På midten løp som vanlig Kristoffer Skavås rundt som en sinna bulldog og reiv og sleit i alt som kom i nærheten.

Både Martin Holmen, Vegar Edelsteen og Anders Hegglund kom til store sjanser, men klarte ikke å utnytte sjansene.
Hadde MFK hatt litt større nøyaktighet på den siste tredjedelen av banen kunne MFK scoret før enn i det 94. minutt.

Moss åpnet kampen best og gikk rett i strupen på Follo, og kampens første fem minutter virket som et eneste langt angrep. Follo jobbet seg etter dette mer inn i kampen igjen og hadde en god periode hvor de styrte spillet. Spillet bølget frem og tilbake med to lag som ønsket å angripe og score mål kampen igjennom.
Mål ble det lite av og alle forbedredte seg på poengdeling. Likevel ønsket begge lagene å vinne, slik at både Follo og Moss FK fortsatte å angripe. Dermed ble det noen nervøse sluttminutter hvor det ble spennende hver gang lagene kom inn i lagenes bokser.

Moss fikk æren av å avslutte kampen med et siste forsøk på å score mål, og Andreas Kjærnes la i vei på løp fra sin venstrebackplass. Follo var på Andreas som klegger, men allle tacklinger og dueller bare prellet av. Etter å ha kommet inn i boks la han ballen flott inn i “45” og ballen fant Alexander Bachke.
Alex hadde all verdens tid og rom, men han holdt hodet kaldt og satt ballen kontrollert i nettet. Dette utløste et jubelbrøl som sikkert ble hørt til Jeløya.
Det er ikke lett å sette de en slik sjanse som Alexander scoret på torsdag. Langt på overtid og masse tid til å tenke gjør at mange bommer på slike sjanser, men heldigvis for Moss FK gjorde han jobben og scoret.

Etter scoringen fikk Follo ta avspark, og de prøvde på en scoring fra midtbanen, men den gikk over. Da Kevin Duve i mossemålet skulle ta “5-meter” spark blåste dommeren av, og Moss kunne putte tre nye poeng i lomma.

Naturligvis er dette den bitreste måten å tape på, og det er ikke lenge siden vi selv fikk kjenne på den følelsen da FFK slo ut nettopp MFK på overtid i cupen.
Follo er et godt lag vi har respekt for, og de spiller fin fotball.
Likevel er vi utrolig glade for å vinne, og seieren smaker ekstra godt med en slik avgjørelse på overtid.

MFK er nå halvveis i sesongen, og har tatt hele 25 poeng. Dette er meget imponerende, og gutta kan om ikke lenge ta en velfortjent ferie.
Det er en kamp igjen som skal spilles før ferien, og denne gangen er det årets overraskelse og serieleder Bærum som kommer på besøk til Melløs kunstgress.
Moss FK møtte Bærum i årets første seriekamp, og MFK tapte 4-0. Derfor er det en gjeng revansjesugne Mossespillere som ønsker Bærum velkommen til kamp torsdag 2. juli klokken 1945.

Mvh
Jonne og Lars

Trenerteamet ønsker å takke Anders Hegglund for tiden i Moss Fotballklubb. Anders er en tvers igjennom seriøs og profesjonell gutt både på og utenfor banen. Anders skal nå i militæret, og trenerteamet og MFK ønsker lykke til med militæret, videre fotballkarriere og ellers i livet.


SE BILDER FRA KAMPEN HER:


                                                           Kevin Duve


                                                        Marius Alexandersen


                                              Anders Hegglund og Andreas Nygaard


                                                            Anders Bjørkmann


                                                            Martin Holmen


                                                Anders Hegglund og Andreas Nygaard


                                                                Vegard Edelsteen


                                                               Andreas Kjærnes


                                                 Aleksander Bachke ble dagens helt

                                                          Alle foto: Alvin Holm

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design