Åttende hjemmetap

(MFK-Lillestrøm 0-2) Torgeir Bjarmann påførte MFK deres åttende hjemmetap for sesongen med sine to scoringer. Dermed lever gullhåpet fortsatt hos Kanarifuglene, mens MFK ikke maktet å ta den avslutningen på hjemmebane de hadde håpet på.

Det ble en underholdende kamp på Melløs matta i dag. Men det var Lillestrøm som sto for de farligste sjansene. MFK hadde mye av banespillet, men det ble sjeldent farlig for Baron i LSK-målet. Nærmest uttelling kom Kjell da han sendte han av en suser på undersiden av tverrliggeren. Men ballen gikk aldri over streken…

Jan Tore spilte en god kamp i MFK-forsvaret og mente det fort kunne blitt poeng mot gullkandidat Lillestrøm.
– Jeg synes vi spilte bra i første omgangen. Vi kunne godt opp i ledelsen på Kjell sitt skudd. Så hadde vi full kontroll, mens de får en corner de scorer på. I andre omgangen var det mest kriging mellom 16-meterne, synes han.
– Hadde vi vært heldige hadde vi kunnet tatt poeng her, mener trønderen.
– Vi vet det blir mye kriging når vi spiller mot Lillestrøm. Men de er gode på det de kan, som er å slå langt og vinne dueller og andreballer. Så trykker de hardt til og scorer.

Hansi spilte for andre gang i år høyreback med solid innsats.
– Det gikk helt greit det. Har aldri spilt det før, så det går litt opp og ned. Første omgangen synes jeg vi har god grunn til å være fornøyd med. Vi skaper ikke så mange sjanser, men føler vi har kontroll over banespillet. I andre omgangen tok Lillestrøm litt mer over og det var fortjent at de vant i dag, oppsummerer han.
– Hvorfor har dere ikke tatt flere poeng på hjemmebane?
– Forhåpentligvis har det med marginer å gjøre, men vi har vel ikke vært dyktige nok foran motstandernes og eget mål, mener Ramberg.
– Hvordan vil du si årets sesong har vært?
– Vanskelig å si etter et tap, men sett under et har vi vel ikke tatt de steget vi skulle. Sånn sett er jeg skuffa. Hadde håpet vi skulle ta det steget i år. Jeg hadde håpet på å nå målsettinga med en plass på den øvre halvdelen. Men sånn sett skal vi være fornøyde med ikke å ligge i nedrykkssumpa.

Årets spiller hos Kråkevingen, Gard Kristiansen, var svært skuffet over sesongens åttende tap på hjemmebane.
– Vi har faktisk tatt 13 poeng på hjemmebane i år. Det er egentlig for dårlig.
– Hva ligger bak de tallene?
– Vel, vi har jo slått de laga bak oss på tabellen da. Men samtidig har vi ikke tatt poeng i det hele tatt mot de laga over oss, sukker han.
– Vi har vært gode borte, men dårlige hjemme.
Ofte har motstanderen fått den viktige scoringen tidlig i kampen. Det har vært avgjørende, mener Gard.
– I flere av kampene mot de bedre lagene har vi hevdet oss bra i de første 15-25 minuttene. Litt typisk for flere av de kampene har vært at vi har fått et mål i mot midtveis i første omgangene, forteller han.
– Dere har ikke tatt det steget dere hadde håpet på i år?
– Nei, vi har ikke det. Men vi har fått bekreftet at vi er mye bedre enn de lagene under oss. Vi har tatt 28 av 30 mulige poeng mot de fem dårligste laget, noe som er sinnsykt bra. Men samtidig har vi tatt ett poeng mot de lagene som ligger over oss. Det er jo skremmende dårlig, mener den innsatssterke spilleren.
– Hva er din teori om det?
– Jeg vet ikke helt. Vi får ta en diskusjon i klubben på det utover høsten. Jeg har mine tanker om det, uten at jeg vil gå inn på det her og nå, forteller Kristiansen.
– Vi er gode mot dårlige lagene og ikke gode mot de andre.
– Tidligere har det vært omvendt?
– Ja, jeg har hørt det. Det har egentlig vært sånn så lenge jeg har spilt her. De fire årene etter at vi rykka opp så har det vært sånn at vi stort sett har vunnet de kampene vi har måttet vinne mot lag rundt oss, men før har det også vært mer «spissede» kamper mot de litt bedre lagene, mener han.
– Har dere rett og slett vært for veike i forhold til motstanderne?
– Ja, vi sliter jo voldsomt mot de mer fysiske lagene som Odd, Lillestrøm og Sogndal, svarer Gard.

– Det er nok noe i det. Vi sliter mot tøffe lag.

Veteranen har flere meninger om hvordan laget burde spille foran neste års sesong. Nå skal spillerne samles for sammen å komme med synspunkter på treninger, kamper og årets sesong under et.
– Får håpe vi kan få til noe fruktbart der og komme med våre synspunkter der.

Kasey pådro seg sitt femte gule kort for sesongen og må derfor stå over i den siste kampen i år.

MFK stilte med følgende mannskap i dagens kamp:
Per Morten Kristiansen
Hans Erik Ramberg
Rune Tangen
Jan Tore Ophaug
Jon Eirik Ødegaard
Terje Høsøien
Kasey Wehrman
Gard Kristiansen
Christian Petersen (Simen Brenne i 24 min)
Kjell Olofsson
Øyvind Storflor (Magnus Amundsen i 15 min)

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design