Årets siste trening er unnagjort

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@arkiv.mossfk.no)

Nå har dere trent i tre uker hittil etter vel endt ferie etter sesongslutt i begynnelsen av november, hvordan ser du på nivået blant gutta frem til nå?
– Vi har fått gjennomført mye spill på treningene på både større og mindre baner med god intensitet og spillerne har stått på veldig bra, synes jeg. De har vært gode til å holde intensiteten oppe til en hver tid, så kvaliteten er det ikke noe å si på. Det er også kjempegøy at vi har hatt med så mange unge spillere som har vært her og hospitert som også har gjort det meget bra i perioder, noe som lover godt for fremtiden. Den eneste utfordringen nå er at vi har to til tre mann for lite i spillerstallen for tiden, noe som vi skal klare å fylle opp. Klarer vi å få inn kvalitet på de spillerne og forhåpentligvis får balansert det med aldersgruppen i gjengen her, så blir dette veldig bra.

Da venter dere vel nye fjes og forhåpentligvis signeringer av forsterkninger utover i januar måned. Navn har dere vel allerede notert dere på blokka?
– Det blir å få tak i nye spillere utover på nyåret. Navn har vi jo på ønskelisten til en hver tid, men først og fremst så må jeg som trener eller vi som klubb vite hva vi har og rutte med. Vi kan ikke lete på alle mulige hyller selv om vi gjerne skulle ha gjort det selvfølgelig til en hver tid. Noen av navnene har vi jo gått for og blitt enige om å jobbe videre med. Deretter må vi sjekke ut om vi har mulighet og kapasitet til å kunne hente de til
MFK.

Blir det lagt noen nye planer utover de vanlige treningsøktene som blir utført til en hver tid blant spillerstallen?
– Det blir ikke så veldig mye nytt, men jeg kan si at vi skal jobbe en del med å rendyrke 4-3-3 formasjonen. Og at vi skal klare å angripe hurtig i lengderetningen, slik at vi har stor tempo i spillet vårt når sjansen byr seg. Også det at hver spiller blir enda sikrere i rollene sine i forhold til hvilke oppgaver de har på banen. Vi må altså rendyrke spillerstilen utover vinteren sånn at vi er slagkraftig både offensivt og solide defensivt.

Er det ellers noe som du gjerne vil legge til for supportere og andre som er glad i MFK sånn rett før jul og det nye året, Bakke?
– Da vil jeg få berømme Kråkevingen for en fantastisk sesong, spesielt i den perioden hvor det gikk litt tungt for oss og det buttet litt imot. Da mobiliserte de virkelig! Spesielt kampen borte mot Follo markerte de seg veldig, noe som ga laget en skikkelig piff. Vi vinner og taper med hverandre alle sammen hele veien, og der synes jeg at Kråkevingen har vært helt unike.

– Da ønsker jeg en GOD JUL til alle våre supportere og til alle andre som bryr seg om Moss Fotballklubb, avslutter hovedtrener Geir Bakke i årets aller siste intervju.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design