Årets første tre-poenger!

SERIEKAMP, 3. runde.

Junior Elite: Moss  – Skeid 2-1 (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 07.04.2008

Målscorere:

1-0 Marius Henriksen

1-1 ukjent

2-1 Vegard Edelsten

Moss startet med følgende 11:

Andreas Eikum, Jørgen Skifterud (Mats Kaxrud 20′) , Bjørn E. Dørre, Jacob Mjelde, Øystein Jacobsen (Ali Ahmed 55′), Anders Hegglund (K), Mats Stolinski, Marius Henriksen (Martin Reinholdsen 60′), Martin Holmen (Mats Karlsen 20′), Alexander Bache (Vegard Edelsten 25′)

Det var to lag som lå og kjente litt på hverandre i starten av denne kampen. Men ganske fort dominerer Moss FK banespillet. Sjansene er der, kombinasjonene er der og vi har kampen i det sporet vi ønsker. Etter 25. minutter får vi et frispark som Jacob Mjelde slår inn. På ballen kommer Marius Henriksen som nikker ballen i en flott bue over Skeid-keeperen. Like etter scoringen må vi gjøre noen bytter. Marius Henriksen hadde følte seg dårlig hele dagen og følte seg helt tom. Deretter fikk Øystein Jacobsen seg en smell i leggen og måtte forlate banen. Dette førte til at Skeid kom mer med i kampen, og fikk litt av de rommene de ønsker. Likevel opptrer vi bra, og rir av presset til pause.

I pausen bestemmer vi oss for å kline til igjen for å prøve å få kampen inn i vårt spor igjen. Likevel klarer Skeid å få et lite trykk på oss uten at de produserer de store sjansene. Vi kommer oss også til noen sjanser, uten at de resulterer i mål. Det blir litt “Hawaii” ute på kunstgresset hvor spillet bølger noe frem og tilbake. Tenningen er høy ute på banen, og finspillet finner vi lite av. Da det er ti minutter igjen av kampen får Skeid en straffe etter å ha blitt felt av Mats Kaxrud. Samtlige av mossespillerne protesterte kraftig på denne straffen da de mente at fellingen skjedde en god bit utenfor 16-meteren. Dagens meget gode og trygge mossekeeper, Andreas Eikum, klarte dessverre ikke hindre Skeid i å utligne. Skeid var nå på hugget, og ønsket tydlig et seiersmål i de siste ti minuttene, men de klarer ikke å komme til de helt store sjansene. Derimot er det de gule og svarte som klarer å snu kampen igjen, og Vegard Edelsten blir kampens store helt. Da det sto ca, 5. minutter igjen får han ballen på siden og han bruker både styrke og teknikk for å dra seg inn mot mål. Her gjør gutten fra de dype skoger ingen feil og setter ballen i mål bak Skeid-keeperen.

Alt i alt var det en jevn kamp som ble spilt på Melløs mandag. Vi var klart best den første halve timen av første omgang, mens Skeid var best siste delen av første omgang. I andre omgang bølger spillet noe frem og tilbake uten at noen av lagene klarer å få til noe finspill. Det er derimot meget hyggelig at vi klarer å komme tilbake og vinne kampen etter at Skeid utlignet ti minutter før slutt. Dette viser at det bor en god moral i laget, og at guttene står på til dommeren blåser av kampen.

Neste kamp spilles allerede torsdag (10/4) da nyopprykkede Kolbotn gjester Melløs Kunstgressbane. Avspark er klokken 19.00. Møt opp og støtt juniorkællane i jakten på tre nye poeng i en garantert tøff match.

Jonne og Lars