Amerikaner til MFK?

Det kan fort bli en utenlending til i MFK. Onsdag var amerikankse Orest Grechka (24) på besøk på Melløs for å se cupkampen mot Raufoss. Et passende tidspunkt med tanke på at han er en venstrebent midtbanespiller/spiss. For tiden er han under kontrakt med tyske Hannover 96 i den andre Bundesligaen. Han har et år igjen av en to-årskontrakt, men har ikke sluppet til mye på førstelaget. Det var en av årsakene til at Raufoss hentet han til Norge for å trene med de. Det var for tre uker siden. MFK kom på banen for en ukes tid siden og for han selv er det ingen tvil om hvor han ønsker å gå. – Helt klart Moss! Det var bra i Raufoss, men det var helt på landet og sånn, kommenterer han lettere humoristisk.
Nå skal han trene med MFK i noen dager før klubben tar en avgjørelse. – Orest skal først og fremst trene med oss i noen dager. Vi må først se han i aksjon på treninga. Vi mangler folk på venstresida, forteller MFK leder Per A. Bakke.
Vil han bli en dyr mann?
– Det vet jeg ikke. Jeg aner ikke hvilken prisantydning det dreier seg om eller noe, innrømmer Bakke. – Vi har ikke vært i kontakt med klubben enda. Kontakten ble formidlet via våre samarbeidspartnere.

Etter første omgangen var det en overveldet amerikaner vi møtte på stadion. – Hvis jeg får velge havner jeg i MFK. I hvertfall basert på denne kampen, gliser han og referer til det ikke så oppløftende spillet på Melløs matta.
Hvordan endte så en amerikaner først opp i Tyskland og siden Norge??
– Etter at jeg hadde spilt college fotball kom interessen fra Bundesliga og Hannover 96 var den klubben som antydet at jeg tidligst ville havne på førstelaget. Men familien min ville at jeg skulle til Skandinavia. Så da Raufoss inviterte meg opp var jeg ikke vond å be. Og siden kom altså MFK på banen.
Hva vet du om MFK?
– Ikke mye. Jeg vet i hvertfall at de trenger en venstrebente spillere, sier spilleren som er sugen på et klubbytte.
Er du en spiller som er vant til luksus? Boblebad, osv.
– Nei, men jeg kan bli vant til det, gliser han.

Skulle Orest imponere MFK ledelsen vil han neppe bli en dyr mann, hverken i overgang eller lønn. Så nå er det opp til den emigrerte amerikaneren å overbevise MFK at han er mannen som skal fylle tomrommet på venstresida.

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design