– Åhhh, så fortærende !

Av: Bjørn-Christian Roksvåg og Eystein Simonsen(eystein@arkiv.mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@arkiv.mossfk.no)

3. runde i Norgesmesterskapet
Moss FK – Strømsgodset 0-3 (0-1)
0-1, Einar Kalsæg (13)
0-2, Peter Kovacs (67)
0-3, Glenn Andersen (76)

 

Fryktelig ergerlig, kan man vel si. For dette var kampen flere spillere ville vise seg frem for Tippeliga-spillere, publikum og medier.

Men vi henger ikke med hue i dag! I alle fall ikke lenge. For sjelden har vi sett så mye fin fotball på Melløs. Kællane spilte rett og slett skjorta av Strømsgodset i perioder. Dette skal vi ta med oss inn i neste seriekamp. Og det behøves. Motstander: Bodø/Glimt.

Så til det uunngåelige: Fotballspillere skal ha evnen til å score mål! Den hadde ikke Moss i kveld. Og de lokale avisene får nå vann på møllene sine. For det er et faktum at kællane må ha foretatt massevaksinasjon mot å putte den runde lærkula i den 7 x 2,5 meter store nota. Vi trodde ikke det vi så, og etter 15 sjanser skjønte også det pressede bortelaget at dette gikk veien. De vil uansett ikke greie å score, selv alene med keeper.

Trener Geir Bakke var fornøyd med kællanes innsats på banen, men effektiviteten synes han var heller dårlig.

– Vi gjør en bra kamp, vi setter ikke sjansene våre og det utnytter Strømsgodset med sine tre mål. Vi er rett og slett ikke effektive nok.

1-0 var frykelig flatterende og heldig. Målet var vakkert nok, men Godset hadde alle marginer på sin side innenfor gjerdene på Melløs. 2-0 er en overgang, hvor Moss sto høyt og kom i undertall. 3-0 tok lufta ut av kællane, både fordi laget da hadde presset lenge, målet var en keepertabbe og det var ikke et vindpust på Melløs. Det siste er sjeldent…

Vi tar med oss det vakre spillet og overlater til trenerne å ta medarbeidersamtalene om det å score mål – etter matchen. Vi tror de så det samme som oss.

Geir Bakke tror ikke kællanes to tap på rad vil påvirke søndagens kamp mot Nordlandsklubben Bodø/Glimt.
– Nei, det blir en ny match, og det er en ny mulighet. Kampen blir jevn og tett, og vi skal prøve å bedre effektiviteten, lover mossetrener Geir Bakke.

Best på Moss synes vi Amin Askar, John Mo Muiruri og Christian Michelsen var. De to førstnevnte holder til dels Tippeligastandard. Ja, sett bort fra evnen til å score. Gjør de det fra nå av, får Ole og Steinar telefon fra Tippeliga-klubbene. Sistnevnte, kapteinen, jobbet som en galeislave, og hindret det oppbyggende spillet til Godset.

 

Se bildegalleriet fra kampen:
Klikk her

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design