50 krevende dager – en oppsummering

 

I dag er det nøyaktig 50 dager siden Moss Fotballklubb måtte innse at fotballsesongen 2020 ville bli helt annerledes enn hva vi hadde trodd og håpet på. 18. mars permitterte vi alle ansatte i klubben etter at all aktivitet var blitt stoppet av smittevernreglene som ble innført for å få bukt med koronaviruset.

Daglig leder Runar Borgersen og markedsansvarlig Heidi Stensvoll ble beholdt på 20 % stilling, noe som betyr at de begge har fått en kraftig reduksjon i tid til å følge opp sine ansvarsområder. Og en av konsekvensene av en så mager bemanning, er at det ikke er lett å informere omgivelsene om det som skjer i og rundt klubben. Denne nyhetsoppdateringen er derfor tenkt som en oppsummering av de siste 50 dagene, samt litt om det som skjer framover.

A-laget

Det å permittere noen er en tøff beslutning, og det er mange praktiske oppgaver som følger med. Vi har hatt løpende kontakt med trenerteamet, og vi har også hatt dialog med enkeltspillere. Vi vil få skryte av måten de har håndtert denne krevende situasjonen på.

2. påskedag skulle vi hatt en serieåpning som markerte starten på en spennende sesong, men i stedet har spillerne måttet drive egentrening for å holde seg i form.

Marijo Jovic og Kristoffer Kolsrud har på eget initiativ laget et e-lærings-opplegg for trener- og spillerutvikling som er gjort fritt tilgjengelig på våre FB-sider.

Det er fortsatt ikke avklart når vi igjen kan invitere til A-kamper på Melløs. Blir det først spill for tomme tribuner, og i så fall når?

Yngres avdeling

Barne- og ungdomsavdelingen vår innstilte også all aktivitet fra 12. mars. For oss i klubben har det vært viktig å kunne komme opp med et tilbud for barn og ungdom så fort det ble åpnet for dette. Heldigvis ble reglene for fotballen justert i midten av april, og selv om det er mange restriksjoner som gjelder var det mulig for å oss å starte opp med treninger igjen den 20. april. Daglig leder Runar Borgersen har gjort en kjempejobb med å sørge for opplæring og praktiske tiltak for smittevern til lagenes støtteapparat, og det var heller ikke lett å få kabalen til å gå opp med bare én bane (kunstgresset) tilgjengelig. Heldigvis kunne vi fra 1. mai benytte alle gressbanene på Melløs, og det gjør treningshverdagen langt enklere.

Gatelaget

Denne uken startet vårt gatelag opp treningene igjen. Det er rørende å se hvor morsomt spillerne hadde det på fotballtrening på Melløs igjen. Mye latter og stor glede over å være tilbake på treningsfeltet. Det aller viktigste var å kunne se hverandre igjen. Gatelagstrener Andrè K Tveter var kjempefornøyd med å komme i gang igjen.

Økonomi og nye inntekter

Å sikre klubbens økonomi var hovedbegrunnelsen for permitteringene. Samtidig betyr det at det produktet som skaper den største delen av våre inntekter – nemlig A-lagets sesong – ble satt på hold inntil videre.

For oss i klubben har det vært viktig å se på muligheten for å sikre andre inntekter – og å opprettholde interessen rundt klubben og våre samarbeidspartnere.

I april kjørte vi en kampanje på Facebook der A-lagets spillere ble brukt for å takke en rekke av våre sponsorer. Det er viktig for oss å få vist fram disse i en periode hvor disse ikke får vist seg fram via drakt- og stadionreklame.

Vi har også startet kampanjer der vi selger ekte produkter. I starten av april lanserte vi årets MFK-drakt, som det er mulig å bestille på nett og hente (gjerne med draktnummer /personlig trykk) hos Kias. Hos Kias kan man også få kjøpt helt nye MFK-capser og -skjerf.

8.april startet vi en kampanje der man kan tegne støttemedlemskap for 300 kr. Dette kan gjøres i vår nye app, som ble lansert 25.februar.

25.mars startet vi spleisen «Vil du hjelpe oss i Moss FK». Den ble avsluttet for en drøy uke siden, og ga oss 18.000 kr.

2.april oppfordret Kråvevingen til at folk skulle kjøpe billetter til vår første hjemmekamp selv om den ikke ble spilt. Dette initiativet resulterte i 30.000 kroner i inntekter – og vi vil få rette en stor takk til både Kråkevingen og dere som kjøpte billetter

31.mars fikk vi den fantastiske beskjeden om at Sparebank 1 Østfold Akershus ønsket å bidra med 75 000 kr. til klubben.

Staten har gjennom sin tiltakspakke for kultur og idrett åpnet for at man kan søke om støtte for bl.a. tapte billettinntekter. Vi har søkt om dette for mars-april, og vi avventer tilbakemelding på hvor mye av de tapte inntektene vi vil få dekket.

Nye sponsorer

Markedsansvarlig Heidi Stensvoll har fortsatt å jobbe mot sponsormarkedet også etter at koronasituasjonen snudde Norge opp-ned. Og hun har lykkes med å få inn nye sponsorer. I løpet av disse 50 dagene har hun fått inn over 50 000 kr. i sponsorinntekter.

Hva nå?

Neste uke har vi invitert våre sponsorer til en samling der vi vil fortelle mer om status og våre tanker knyttet til hva som skjer framover. Den vil (som så mye annet i disse tider) foregå på Teams, og vi håper på en god diskusjon om hvordan vi kan skape positiv oppmerksomhet både for sponsorene og klubben framover.

Yngres avdeling arrangerer hver vår en dugnad som gir viktige inntekter til aktivitetene for barn og ungdom i MFK. Vanligvis har dette vært loddsalg, men siden dette er umulig å gjennonmføre i dagens situasjon jobber vi med å finne et alternativ som kan gjennomføres digitalt. Her kommer vi snart med mer informasjon.

Og til slutt: En stor takk til alle MFK-venner der ute

Vi vil få takke alle dere som har bidratt til å gi oss kjærkomne inntekter de siste 50 dagene. Det gjelder både sponsorer, supportere og andre som har tenkt på oss i en periode hvor vi vet at mange bedrifter og privatpersoner har en like krevende tid som oss.

Vit at vi setter umåtelig stor pris på dette. Og at vi gleder oss veldig til vi igjen kan møtes for å heie fram de gule og svarte på Melløs.

 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design