25 år siden seriemesterskapet

Her ble laget liggende, men mot slutten av sesongen fikk Molde kontakt. To runder før slutt falt Moss ned på andre plass, men et Molde-tap i nest siste runde brakte kråkene i tet igjen. Den siste borte-kampen mot nettopp Romsdals-klubben ble derfor en ren seriefinale. Hjemmelaget presset hardt, men Nils Espen Eriksen spilte sitt livs kamp i MFK-buret.

Carsten Bachke og Geir Henæs sikret med sine to scoringer seier 0-2, og Einar Jan Aas kunne motta pokalen som bevis på at klubben for første og hittil eneste gang var blitt norsk seriemester.

Jan Kristian Fjærestad ble toppscorer i 1. divisjon i 1987 med sine 18 fulltreffere, og han ble også kåret til årets spiss.

Seriemestere for Moss FK ble:
Nils Espen Eriksen, Rune Tangen, Einar Jan Aas, Jan Kristian Fjærestad, Gunnar Gislasson, Gjermund Haugeneset, Erland Johnsen, Geir Henæs, Per Morten Haugen, Carsten Bachke, Ole Johnny Henriksen og Johnny Melbye.

I cupen ble laget slått ut allerede i 3. runde.

Nils Arne Eggen forlot senere på høsten klubben til fordel for Rosenborg BK. Her skulle han som alle nå vet bli den mest suksessfulle klubbtrener i norsk fotballs historie – men mange mener hans største prestasjon var nettopp å ta et nyopprykket MFK-lag til et meget overraskende seriegull i 1987.