Moss Bylag- vil du være med å utvikle byens talenter?

Moss Bylag- vil du være med å utvikle byens talenter?

Moss Bylag er et prosjekt startet for å forbedre spillerutviklingen, trenerutviklingen og samarbeidet mellom distriktets klubber. Her har det i høst/vinter vært 1 trening per uke med de beste spillerne fra Kambo IL, Ekholt BK, Sprint-Jeløy SK, Moss FK, Øreåsen IL, Vansjø/Svinndal IL, Eika Krapfoss FK, Rygge IL, Larkollen IL og Råde IL. Det har vært en hovedtrener, en assistenttrener, en keepertrener og en trenerutvikler. I tillegg har det etter øktene vært gratis trenerutvikling for alle trenere som er interessert, hvor det blant annet har blitt diskutert «hvordan planlegge en god økt» «hvordan skape et optimalt læringsmiljø» og referanseklipp fra verdens beste lag på faser i spillet.

En trener sier: Jeg har bare vært med en gang, men det er et veldig fint tilbud for å utvikle seg videre som trener. Og ikke minst høre på og lytte til mer erfarne trenere med mer kunnskap og kompetanse enn det jeg har selv. Dette tar man med tilbake til klubben(e) for å utvikle seg selv og klubben videre.

Det har vært en tydelig tendens at de beste spillerne har søkt seg ut av byen vår og til andre spillerutviklingsmiljøer som Fredrikstad, Sarpsborg og Follo. Det er trist og unødvendig at 11-15 år gamle gutter skal sitte i bil i opptil to timer ekstra per dag, når vi kunne hatt et like godt tilbud i egen by.

Trenerne som har vært med på tilbudet er svært fornøyde:

Topp at talentene kan samles for trening! Viktig for dem og viktig for Moss sin utvikling som fotballregion.

Gode og fine øvelser. Læringsrikt. Dette tar man med tilbake til klubben(e), for å utvikle klubben videre. Jeg utvikler og “utdanner” meg selv som trener, får mer kunnskap og kompetanse. Så supert at dere har invitert “alle” til å være med.

Målet er å få til bylag på G12,G13 og G14 på sikt, slik at spillerne kan bli lengst mulig i nærmiljøet sitt samtidig som de får gode referanser en gang pr. uke og to turneringer i året.

For å klare dette trenger vi din hjelp! Vil du være med å utvikle byens talenter? Har du lyst til å se distriktets unggutter ta steget opp på Moss FK sitt A-lag og derfra ta steg videre til Eliteserien eller utenlands?

Om du vil bidra eller interessert i å høre mer om prosjektet, ta kontakt med prosjektkoordinator Kristoffer Kolsrud på kgk@arkiv.mossfk.no eller hovedtrener Roar Jensen roar@sprintjeloy.no

 

 

 

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design